Republic of Malaysia | Local Campaigns Resources

August 21, 2008

PKR Veteran | Blogged

Credit to

MalaysiaToday | The People’s Portal | Malaysian News

Pakatan Rakyat akan berpecah – Jaafar

E-mail

User Rating: / 1
PoorBest

Naib Pengerusi Veteran Umno, Datuk Jaafar Hamzah berpendapat Pakatan Rakyat akan berpecah dan akan membawa haluan masing – masing dalam masa terdekat parti pembangkang kini mula meragui di antara satu sama lain. Ianya berikutan PAS yang sudah mula meragui Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan DAP tidak sehaluan dengan parti lain dalam pakatan itu. Beliau berpendapat penubuhan Pakatan Rakyat adalah disebabkan setiap parti mempunyai kepentingan sendiri dan sukar untuk mereka berjuang bersama – sama.

“Rakyat mula keliru dengan penubuhan serta perjuangan sebenar Pakatan Rakyat kerana kini kelihatan setiap parti pembangkang hanya mempertahankan kepemimpinan tertinggi masing-masing, manakala soal rakyat semakin dilupakan. Saya melihat Pakatan Rakyat tidak bertahan lama apatah lagi kini Pas mula mencurigai dan mempersoalkan perjuangan Anwar,” katanya. – Malaysia Today

feed14 Comments



LSJAYA

August 17, 2008

118.100.200.229

Votes: +2

Ternyata sekarang UMNO dan yang sewaktu dengannya yang mengalami masaalah dalaman yang membawa kepada perpecahan dan perpindahan parti.

INSYAALLAH, Pakatan Rakyat akan tetap BERSATU.

report abuse

vote down

vote up



Otak Kosong

August 17, 2008

124.13.175.207

Votes: +2

We will see siapa berpecah duly. BN ke atau BR.

report abuse

vote down

vote up



G 8 vodka

August 17, 2008

219.93.152.23

Votes: +2

jika pakatan berpecah pun kami akan mengundi mana mana daripada,pas,keadilan dan dap but not BN.

sekiranya situation worst we will not vote at all.

ha !ha ! ha!

look at ur own back first before gv comments,did pas sAID THEY are not satisfied wth anwar?they only said lets decide abt pm post if pakatan tk over.

why gv stupid opinion,jst get lost.

report abuse

vote down

vote up



Malaysian

August 17, 2008

218.111.41.119

Votes: +4

Pakatan coalition is like a new-born baby taking his stumbling but sure steps to real manhood and real democracy.

The BN is like a wealthy and cancer-striken man walking along the concrete road of evil and corruption and using his weapon to wallop anyone blocking his way.

Let us see who will pecah dulu, sebab cancer sudah merebak tak boleh dirawat lagi.

report abuse

vote down

vote up



Malaysian

August 17, 2008

218.111.41.119

Votes: +3

Your own people such as Muhdin & Co are complaining of money politics because widespread like cancer.

Kalau cancer di -kaki tangan bolih-la di-potong, tapi kalau di-kepala kalau potong mesti matila.Tak potong pun mati juga tapi lambat sikit.

So, tengok siapa yang hancur dulu.

report abuse

vote down

vote up



MeLaKa BoLeH

August 17, 2008

124.13.176.45

Votes: +0

Berpecah?? dah pecah pun BN ni semua pun tau yang Tun Dr.M pun tau yang kerusi atas sekali kena guna cara yang boleh disamakan gan najis untuk kerusi tu yang banyak lagi guna macam macam untuk jadi ketua bahagian tu namanya pecah takda sokongan le bodoh. dah tua tua pun bodoh lagi ke. apa le. kalau BA pecah pun undi kita kat pkr dap pas not for BN

report abuse

vote down

vote up



Melaka Boleh Jugak

August 17, 2008

60.53.31.168

Votes: +1

hallo kelab veteran….mu tak yohlah beri kenyataan kat parti lain…jaga partai UMNO Belah Non tu dulu….dah tua tua jugaklah tak ado otak apo….
Ikutlah arus perdana sikit….. smilies/grin.gif

report abuse

vote down

vote up



Pejuang_pakatan

August 17, 2008

60.48.55.136

Votes: +4

pecah ke atau bersatu ke;
*menang tetap menang!!
*koyakan topeng muka BN yang corrupt!!
*Takluki Putrajaya!!!!!

Hidup Anwar!!!!
Hidup Pakatan!!
Hidup DAP!!
Hidup PAS!!
Hidup Keadilan!!!!!!
MAKKAL SAKTHI TIDAK AKAN BERPECAH BELAH(PEOPLES POWER)

report abuse

vote down

vote up



BAB212

August 18, 2008

60.54.124.223

Votes: +0

Dato Jaafar bodoh…tak mengikuti perkembangan lansung…. tahun 70an boleh laaa…. UMNO pon bergabung dgn BN… Then BN perbodohkan PAS… sekarang tidak lagi

report abuse

vote down

vote up



lebah

August 18, 2008

118.100.192.237

Votes: +0

veteren……ini lah tua…..agama dilupakan….dia ingat islam setakat sembayang,zakat,haji,nikah kahwai.cerai. itu saja ka? kok binggung amat setua ini…..hang dok kat masjid …dgr kuliah,mendalami ilmu agama yg dah lama d tinggalkan….agak tak ada std dok dlam surau….depak selesa dok dlam hotel .BN yg dah hampir tarikh luput

report abuse

vote down

vote up



Romeo_46th

August 18, 2008

219.93.152.23

Votes: +1

Nampaknya mereka ini cuba menghancurkan kesepakatan kita sedangkan mereka tidak ambil kisah apa yang sebenarnya berlaku dalam rumah mereka sendiri…..belajarlah sedar UMNO dewasa ini bukannya zaman 70an lagi dengan pemimpinnya yang pandai menghambat hati rakyat tanpa menyedari hakikat kemahuan rakyat yang sebenarnya….Bijaknya seorang pemimpin adalah menyelami apa yang dimahukan oleh rakyat bukannya menyogok dengan cerita2 yang basi sahaja…kerana rakyat kini semakin maju,terbilang dan gemilang dengan idealoginya tersendiri….

report abuse

vote down

vote up



LaMan

August 18, 2008

60.50.125.124

Votes: +0

Pecah, apa pecah. BN/UMMO tak boleh bayar RM200 mil. Tada wang dalam peti. Sudah habis? Sekarang jadi bankrup! smilies/grin.gif

report abuse

vote down

vote up



Yuhar

August 18, 2008

60.54.252.193

Votes: +0

Kekuatan BN hanya pada duit rakyat yang di gunakan.kekuatan PKR ialah semangat juang yang tinggi.BN sanagat takut padaa DSAI.PKR adalah DSAI ialah PKR.BN takut akan kebangkitan rakyat.Sebab itu dia hasut PKR agar berpecah,Bn beli pemimpin PKR untuk senjata makan tuan.Skerip ini dapat di beca oleh rakyat.kes liwat direkacipta oleh pakar pakar BN seperti 1998 dulu.kes ini dapat lagi diubahsuai.

report abuse

vote down

vote up



jani

August 18, 2008

210.19.71.2

Votes: +0

That shit old man is taking nonsence. Must have been getting all the tanah kurnia berekar ekar no wonder talked like that.

Well kubor kata mari dunia kata pergi I suggest this old fellow can go to surau and bersumpah like that young boy.

report abuse

vote down

vote up

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: