Republic of Malaysia | Local Campaigns Resources

August 24, 2008

24.08.2008 | Hands of God Emerges

Praying on Tanah Melayu | Nun Ha Alliance

Picture You Never Seen Before | Satellite | Non Edited | Superimposed Territories Lines

Do You Know the meaning of the word Kalimantan ? above the Hands of the Prayer ?

Do you Know why

Nusantara Came from the Arabic word “Nun” ?

From Sabang to Marauke one line drawn as “NuN” with dotted at Kalimantan ?

So, From the Picture, Now u understand when we said, the Last Day is From North ?

“Kiamat Dari Utara”

Nun Ha Nafi Anwar | Mesej Ketara PKR Mahu Jatuhkan Malaysia

re-Blogged by Nun Ha Alliance

Credit to MI

Hanafi thinks big on shoestring budget

Hanafi has big plans should he win the by-election.

By Adib Zalkapli

SEBERANG JAYA, Aug 22 — Hanafi Mamat. That name will be on the ballot paper for the Permatang Pauh by-election this Aug 26.

He is among the trio of names in a historic by-election that is seen as a walk in a park for opposition icon Datuk Seri Anwar Ibrahim to win and enter Parliament just days shy of a decade of being sacked on corruption and sodomy charges.

Just a week ago, Hanafi was a virtual unknown that even the police had barred him from entering the nomination centre, doubting the authenticity of his identification card issued by the Election Commission.

After much persuasion, he was let in.

When the returning officer announced the list of candidates for the Permatang Pauh by-election, the turbaned and robed Hanafi walked up the stage alone unlike the BN’s Datuk Arif Shah Omar Shah and Anwar, who were escorted by dozens of supporters.

A week after nomination, there is still no sign of the three-cornered fight that Hanafi caused with his entry, as his Akim party workers have yet to put up their posters.

But the Angkatan Keadilan Insan Malaysia (Akim) president, who split from Pas to set up his party, exuded confidence at his tiny operations centre near Bukit Tengah here.

He was flanked by four national Akim leaders, all unknowns on the political stage from a party that has never won an election, as he spoke of his plans for Permatang Pauh and Malaysia.

Financial prudence seemed uppermost on his mind as Hanafi disclosed he would only spend RM20,000 for the campaign and he was printing posters and other campaign materials in his home state Kelantan as it was cheaper than in Penang.

“It is even cheaper in Thailand, but it was not possible for us to go there,” he added.

The Kelantan factor is strong in his campaign as some 200 of his reportedly 20,000 supporters nationwide, mostly from Kelantan, are campaigning in Permatang Pauh while saving money by staying mostly in relatives’ homes and mosques.

Hanafi, who left Permatang Pauh after the nomination and returned yesterday, expressed confidence in creating an impact in the by-election but hesitated to predict the outcome.

“So far, I think we have managed to attract 35 per cent of the BN voters and 35 per cent from the PKRside,” the soft-spoken Hanafi told The Malaysian Insider in his thick Kelantan dialect

Like Anwar, Permatang Pauh appears to be Hanafi’s stepping stone to bigger things as he spoke about his campaign and view of Malaysian issues.

“I am here to promote national unity. PKR and BN cannot solve the problems. Only Akim can work towards solving the problems as we are not divisive,” he said, continuing the theme when expressing concern with the drifting economy.

“We need leaders who are interested to bring prosperity to the country. I don’t want the country to be in a situation where one side is bringing development to the country while the other is trying to bring the country down.”

But most importantly for Hanafi is spiritual development.

“Other parties just talk about physical development. We are also here to promote spiritual development as well as human capital development.”

He expressed concern about Anwar’s plans to take over Putrajaya. “If the cross over happens the country will be in turmoil. But I personally believe that he will not make it,” he said.

Speaking about Putrajaya, Hanafi said he was not ambitious but was willing to take over if MPs support him.

“If I am forced to definitely I will accept it, although I am not too keen to be the Prime Minister,” he said.

“But should I get elected to represent Permatang Pauh, I will negotiate with other MPs not for positions, but to bring prosperity and unity to this country,” he added.

“Even if Akim is able to, we are not interested to govern the country all by ourselves. We need cooperation from other parties and most importantly the people.”

Most importantly, he promised to move to Permatang Pauh, if elected.

“I will be here to serve the people better. I will let my children to take care of my business in Kelantan,” said Hanafi, who claims to be a property agent.

August 22, 2008

Blogger UMNO | Blogged

belajar dari blogger PKR !! | Hitam Bangun !!

BLOGGED STRAIGHT TO THE FACE

JANGAN BERANI KOMEN DI RUANG ORANG SAJA

KAMU PILIH MALAYSIA FOR MALAYSIA

ATAU MALAYSIA FOR AMERICA?

TUN Mahathir BLOGGED

Dendam Melayu kau Paham UMNO ?

Indonesia NU !!!

Jangan ganggu Politik Malaysia !!

link di bawah

Teman Teman Nusantara Rakyat Malaysia Sekalian,

Demi Bayu dari Ufuk Timur dan Terbit nya mentari Pagi,

Kami sedih dengan perjuangan seorang manusia yang sangat kurang sedar betapa maruah bangsa nya mahu dinobatkan di mata penjajahan. Kenapa kau tidak datang ke Kedutaan indonesia walaupun si Rendra mencabar bangsa kita bahawa kau adalah pemimpin agung? Kenapa kau pergi ke Kedutaan Turki sedangkan Turki di dukung oleh Bush untuk masuk ke dalam Raga Eropah, dan gagal demi gagal setiap percobaan nya. Betapa kau membelanjakan wang yang banyak untuk anak anak sekolah di London yang milik nya bangsa kamu sendiri yang di taja oleh pemerintah, sedang kan kau sangka mereka akan datang kembali untu kamu? Jangan Anwar, jangan kau pikir kan bahawa hasrat kamu akan di bendung seperti itu, hanya untuk melupuskan bangsa, dan menyerahkan bumi tempat kami dibendung itu, kepada penjajahan Amerika lewat nya PETRONAS.

Wahai sang Amerika, kami sangat terpaut dengan khayalan kamu untuk mendapat kan PETRONAS melalui lewat Anwar/Amerika. Apakah kamu pikir kami tidak melihat dan kau tidak kesal dengan apa yang telah berlaku di Indonesia? Kau telah miliki China, apa kah yang akan kau lihat dan hadapi sekiranya kesengsaraan itu akan berlaku di tanah air ku Malaysia?

Hey Sang Raja sang Sultan, kau masih tidur dan tidak mendengar mesej aku?

Benar apa kau bilang ANWAR !! bumi darah kelahiran aku sedang under seige, ENGKAU LAH DALANG NYA yang mahukan nya, sedang kan kami mahu kan kembalikan kepada pemerintah yang benar, BUKAN BERSEKONGKOL DENGAN AMERIKA !! kamu lepasan UNIVERSITI MALAYA..apakah kau belum mendengar telapak kaki anak anak berjalan di heret kesakitan dan di pasrah kan?

Bangun Malaysia !! Bangun Indonesia !! Bangun Nusantara !! aku serukan kalimah ini agar sampai sedetik saat saat waktu nya ke sanubari kamu, HALANG ANWAR HALANG AMERIKA..BANGUN UNTUK DIRI KAMU SEKARANG..JANGAN SAMPAI DI MASA DATANG DARAH MENJULANG ..ANWAR !!!! tinggalkan kamu dari dakyah AMERIKA. KAU SUDAH BUTA. Kau kecundan Anwar..

Demi Rasul Demi ketuhanan Jiwa Jesus Isa eleihisalam, demi Hindu demi Buddha demi anggota kecil yang dalam janin, aku serohkan roh aku jasadi fil insaannnn, 60 hari tetap berlaku. JANGAN SAMPAI ALAM datang hadir dengan musibah nya Anwar. Aku tak mahu harta, aku tak mahu istana, aku tak mahu kuasa manusia, AKU MAHU BANGSA KU DI MERTABAT KAN SEBAGAI MALAYSIA MALAYSIA di persada dunia, lebih hebat se antara nya.  Kau penderhaka ANWAR !!! Kau pengkhianat Bangsa MELAYU NUSANTARA Anwarrr..

ANWAR !!! Kaulah Kelahiran Najat nya. Henti kan Anwar, Hentikan sebelum aku menadah tangan ke Langit. Hentikan Anwar. Kau tahu permainan ini bukan untuk satu, kau sendiri tidak ngerti bahasa nya pialu. Kau sang kunag dalam rangkar, sang gembala kau larikkan kau gu Lanang Anwar. Sang Bunian mentari pagi, kepung si Najat ta billah Anwar fil Musyrikin.

HENTI KAN ANWAR !! TAUBAT KAMU..

August 21, 2008

PKR Veteran | Blogged

Credit to

MalaysiaToday | The People’s Portal | Malaysian News

Pakatan Rakyat akan berpecah – Jaafar

E-mail

User Rating: / 1
PoorBest

Naib Pengerusi Veteran Umno, Datuk Jaafar Hamzah berpendapat Pakatan Rakyat akan berpecah dan akan membawa haluan masing – masing dalam masa terdekat parti pembangkang kini mula meragui di antara satu sama lain. Ianya berikutan PAS yang sudah mula meragui Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan DAP tidak sehaluan dengan parti lain dalam pakatan itu. Beliau berpendapat penubuhan Pakatan Rakyat adalah disebabkan setiap parti mempunyai kepentingan sendiri dan sukar untuk mereka berjuang bersama – sama.

“Rakyat mula keliru dengan penubuhan serta perjuangan sebenar Pakatan Rakyat kerana kini kelihatan setiap parti pembangkang hanya mempertahankan kepemimpinan tertinggi masing-masing, manakala soal rakyat semakin dilupakan. Saya melihat Pakatan Rakyat tidak bertahan lama apatah lagi kini Pas mula mencurigai dan mempersoalkan perjuangan Anwar,” katanya. – Malaysia Today

feed14 Comments



LSJAYA

August 17, 2008

118.100.200.229

Votes: +2

Ternyata sekarang UMNO dan yang sewaktu dengannya yang mengalami masaalah dalaman yang membawa kepada perpecahan dan perpindahan parti.

INSYAALLAH, Pakatan Rakyat akan tetap BERSATU.

report abuse

vote down

vote up



Otak Kosong

August 17, 2008

124.13.175.207

Votes: +2

We will see siapa berpecah duly. BN ke atau BR.

report abuse

vote down

vote up



G 8 vodka

August 17, 2008

219.93.152.23

Votes: +2

jika pakatan berpecah pun kami akan mengundi mana mana daripada,pas,keadilan dan dap but not BN.

sekiranya situation worst we will not vote at all.

ha !ha ! ha!

look at ur own back first before gv comments,did pas sAID THEY are not satisfied wth anwar?they only said lets decide abt pm post if pakatan tk over.

why gv stupid opinion,jst get lost.

report abuse

vote down

vote up



Malaysian

August 17, 2008

218.111.41.119

Votes: +4

Pakatan coalition is like a new-born baby taking his stumbling but sure steps to real manhood and real democracy.

The BN is like a wealthy and cancer-striken man walking along the concrete road of evil and corruption and using his weapon to wallop anyone blocking his way.

Let us see who will pecah dulu, sebab cancer sudah merebak tak boleh dirawat lagi.

report abuse

vote down

vote up



Malaysian

August 17, 2008

218.111.41.119

Votes: +3

Your own people such as Muhdin & Co are complaining of money politics because widespread like cancer.

Kalau cancer di -kaki tangan bolih-la di-potong, tapi kalau di-kepala kalau potong mesti matila.Tak potong pun mati juga tapi lambat sikit.

So, tengok siapa yang hancur dulu.

report abuse

vote down

vote up



MeLaKa BoLeH

August 17, 2008

124.13.176.45

Votes: +0

Berpecah?? dah pecah pun BN ni semua pun tau yang Tun Dr.M pun tau yang kerusi atas sekali kena guna cara yang boleh disamakan gan najis untuk kerusi tu yang banyak lagi guna macam macam untuk jadi ketua bahagian tu namanya pecah takda sokongan le bodoh. dah tua tua pun bodoh lagi ke. apa le. kalau BA pecah pun undi kita kat pkr dap pas not for BN

report abuse

vote down

vote up



Melaka Boleh Jugak

August 17, 2008

60.53.31.168

Votes: +1

hallo kelab veteran….mu tak yohlah beri kenyataan kat parti lain…jaga partai UMNO Belah Non tu dulu….dah tua tua jugaklah tak ado otak apo….
Ikutlah arus perdana sikit….. smilies/grin.gif

report abuse

vote down

vote up



Pejuang_pakatan

August 17, 2008

60.48.55.136

Votes: +4

pecah ke atau bersatu ke;
*menang tetap menang!!
*koyakan topeng muka BN yang corrupt!!
*Takluki Putrajaya!!!!!

Hidup Anwar!!!!
Hidup Pakatan!!
Hidup DAP!!
Hidup PAS!!
Hidup Keadilan!!!!!!
MAKKAL SAKTHI TIDAK AKAN BERPECAH BELAH(PEOPLES POWER)

report abuse

vote down

vote up



BAB212

August 18, 2008

60.54.124.223

Votes: +0

Dato Jaafar bodoh…tak mengikuti perkembangan lansung…. tahun 70an boleh laaa…. UMNO pon bergabung dgn BN… Then BN perbodohkan PAS… sekarang tidak lagi

report abuse

vote down

vote up



lebah

August 18, 2008

118.100.192.237

Votes: +0

veteren……ini lah tua…..agama dilupakan….dia ingat islam setakat sembayang,zakat,haji,nikah kahwai.cerai. itu saja ka? kok binggung amat setua ini…..hang dok kat masjid …dgr kuliah,mendalami ilmu agama yg dah lama d tinggalkan….agak tak ada std dok dlam surau….depak selesa dok dlam hotel .BN yg dah hampir tarikh luput

report abuse

vote down

vote up



Romeo_46th

August 18, 2008

219.93.152.23

Votes: +1

Nampaknya mereka ini cuba menghancurkan kesepakatan kita sedangkan mereka tidak ambil kisah apa yang sebenarnya berlaku dalam rumah mereka sendiri…..belajarlah sedar UMNO dewasa ini bukannya zaman 70an lagi dengan pemimpinnya yang pandai menghambat hati rakyat tanpa menyedari hakikat kemahuan rakyat yang sebenarnya….Bijaknya seorang pemimpin adalah menyelami apa yang dimahukan oleh rakyat bukannya menyogok dengan cerita2 yang basi sahaja…kerana rakyat kini semakin maju,terbilang dan gemilang dengan idealoginya tersendiri….

report abuse

vote down

vote up



LaMan

August 18, 2008

60.50.125.124

Votes: +0

Pecah, apa pecah. BN/UMMO tak boleh bayar RM200 mil. Tada wang dalam peti. Sudah habis? Sekarang jadi bankrup! smilies/grin.gif

report abuse

vote down

vote up



Yuhar

August 18, 2008

60.54.252.193

Votes: +0

Kekuatan BN hanya pada duit rakyat yang di gunakan.kekuatan PKR ialah semangat juang yang tinggi.BN sanagat takut padaa DSAI.PKR adalah DSAI ialah PKR.BN takut akan kebangkitan rakyat.Sebab itu dia hasut PKR agar berpecah,Bn beli pemimpin PKR untuk senjata makan tuan.Skerip ini dapat di beca oleh rakyat.kes liwat direkacipta oleh pakar pakar BN seperti 1998 dulu.kes ini dapat lagi diubahsuai.

report abuse

vote down

vote up



jani

August 18, 2008

210.19.71.2

Votes: +0

That shit old man is taking nonsence. Must have been getting all the tanah kurnia berekar ekar no wonder talked like that.

Well kubor kata mari dunia kata pergi I suggest this old fellow can go to surau and bersumpah like that young boy.

report abuse

vote down

vote up

August 20, 2008

10% Kuota | Blogged

KhalidPKR mauKuota jel diTambah

USD200 x 17000 orang di P44 oleh Anwar | ACA Tidur | Agen Demam

Malaysikini | 2 Perak PKR excos held in ACA dragnet

Aug 20, 08 12:52pm

Two PKR Perak state executive councillors and a former PKR state assemblyperson were among six people detained by the Anti-Corruption Agency (ACA) yesterday and this morning.

Umno lahir kan Anwar

Anwar Lahir kan PKR

PKR janjikan jel kpd ExcoExco dan Gus Dur

Arif Umno tempah Jel Business Focus Keluarga mereka dan keluarga Mahathir

Naik lah tangga Cepat

ACA akan di rombak !!

Neutralist tunggu | Semua dapat hadiah !!

Create a free website or blog at WordPress.com.