Republic of Malaysia | Local Campaigns Resources

August 21, 2008

London Anwar Exposed | Blogged

Intelligen Malaysia tahu

Anwar Beli Student Malaysia di UK

Campaign untuk PKR Anwar

Budak2 student muda tak tahu

Bapak2 mereka kena tipu

1997 Ministry of Finance naik kan Interest Bank

Loan Rumah Tergadai, Harta Executive Melayu Terlelong

Mak Bapak Kamu Menderita

Orang Kampung tak Tahu

Tipu mereka Anwar

di Kota KL, masih ada menanti kamu naik PM

Dendam Melayu kau Paham Anwar?

Indonesia NU jangan ganggu Politik Malaysia

Jika USA jadi Malaysia | Blogged

Apa Reaksi Yahudi kepada USA

tekan butang ni

Republic of Malaysia Widget

PKR Veteran | Blogged

Credit to

MalaysiaToday | The People’s Portal | Malaysian News

Pakatan Rakyat akan berpecah – Jaafar

E-mail

User Rating: / 1
PoorBest

Naib Pengerusi Veteran Umno, Datuk Jaafar Hamzah berpendapat Pakatan Rakyat akan berpecah dan akan membawa haluan masing – masing dalam masa terdekat parti pembangkang kini mula meragui di antara satu sama lain. Ianya berikutan PAS yang sudah mula meragui Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan DAP tidak sehaluan dengan parti lain dalam pakatan itu. Beliau berpendapat penubuhan Pakatan Rakyat adalah disebabkan setiap parti mempunyai kepentingan sendiri dan sukar untuk mereka berjuang bersama – sama.

“Rakyat mula keliru dengan penubuhan serta perjuangan sebenar Pakatan Rakyat kerana kini kelihatan setiap parti pembangkang hanya mempertahankan kepemimpinan tertinggi masing-masing, manakala soal rakyat semakin dilupakan. Saya melihat Pakatan Rakyat tidak bertahan lama apatah lagi kini Pas mula mencurigai dan mempersoalkan perjuangan Anwar,” katanya. – Malaysia Today

feed14 Comments



LSJAYA

August 17, 2008

118.100.200.229

Votes: +2

Ternyata sekarang UMNO dan yang sewaktu dengannya yang mengalami masaalah dalaman yang membawa kepada perpecahan dan perpindahan parti.

INSYAALLAH, Pakatan Rakyat akan tetap BERSATU.

report abuse

vote down

vote up



Otak Kosong

August 17, 2008

124.13.175.207

Votes: +2

We will see siapa berpecah duly. BN ke atau BR.

report abuse

vote down

vote up



G 8 vodka

August 17, 2008

219.93.152.23

Votes: +2

jika pakatan berpecah pun kami akan mengundi mana mana daripada,pas,keadilan dan dap but not BN.

sekiranya situation worst we will not vote at all.

ha !ha ! ha!

look at ur own back first before gv comments,did pas sAID THEY are not satisfied wth anwar?they only said lets decide abt pm post if pakatan tk over.

why gv stupid opinion,jst get lost.

report abuse

vote down

vote up



Malaysian

August 17, 2008

218.111.41.119

Votes: +4

Pakatan coalition is like a new-born baby taking his stumbling but sure steps to real manhood and real democracy.

The BN is like a wealthy and cancer-striken man walking along the concrete road of evil and corruption and using his weapon to wallop anyone blocking his way.

Let us see who will pecah dulu, sebab cancer sudah merebak tak boleh dirawat lagi.

report abuse

vote down

vote up



Malaysian

August 17, 2008

218.111.41.119

Votes: +3

Your own people such as Muhdin & Co are complaining of money politics because widespread like cancer.

Kalau cancer di -kaki tangan bolih-la di-potong, tapi kalau di-kepala kalau potong mesti matila.Tak potong pun mati juga tapi lambat sikit.

So, tengok siapa yang hancur dulu.

report abuse

vote down

vote up



MeLaKa BoLeH

August 17, 2008

124.13.176.45

Votes: +0

Berpecah?? dah pecah pun BN ni semua pun tau yang Tun Dr.M pun tau yang kerusi atas sekali kena guna cara yang boleh disamakan gan najis untuk kerusi tu yang banyak lagi guna macam macam untuk jadi ketua bahagian tu namanya pecah takda sokongan le bodoh. dah tua tua pun bodoh lagi ke. apa le. kalau BA pecah pun undi kita kat pkr dap pas not for BN

report abuse

vote down

vote up



Melaka Boleh Jugak

August 17, 2008

60.53.31.168

Votes: +1

hallo kelab veteran….mu tak yohlah beri kenyataan kat parti lain…jaga partai UMNO Belah Non tu dulu….dah tua tua jugaklah tak ado otak apo….
Ikutlah arus perdana sikit….. smilies/grin.gif

report abuse

vote down

vote up



Pejuang_pakatan

August 17, 2008

60.48.55.136

Votes: +4

pecah ke atau bersatu ke;
*menang tetap menang!!
*koyakan topeng muka BN yang corrupt!!
*Takluki Putrajaya!!!!!

Hidup Anwar!!!!
Hidup Pakatan!!
Hidup DAP!!
Hidup PAS!!
Hidup Keadilan!!!!!!
MAKKAL SAKTHI TIDAK AKAN BERPECAH BELAH(PEOPLES POWER)

report abuse

vote down

vote up



BAB212

August 18, 2008

60.54.124.223

Votes: +0

Dato Jaafar bodoh…tak mengikuti perkembangan lansung…. tahun 70an boleh laaa…. UMNO pon bergabung dgn BN… Then BN perbodohkan PAS… sekarang tidak lagi

report abuse

vote down

vote up



lebah

August 18, 2008

118.100.192.237

Votes: +0

veteren……ini lah tua…..agama dilupakan….dia ingat islam setakat sembayang,zakat,haji,nikah kahwai.cerai. itu saja ka? kok binggung amat setua ini…..hang dok kat masjid …dgr kuliah,mendalami ilmu agama yg dah lama d tinggalkan….agak tak ada std dok dlam surau….depak selesa dok dlam hotel .BN yg dah hampir tarikh luput

report abuse

vote down

vote up



Romeo_46th

August 18, 2008

219.93.152.23

Votes: +1

Nampaknya mereka ini cuba menghancurkan kesepakatan kita sedangkan mereka tidak ambil kisah apa yang sebenarnya berlaku dalam rumah mereka sendiri…..belajarlah sedar UMNO dewasa ini bukannya zaman 70an lagi dengan pemimpinnya yang pandai menghambat hati rakyat tanpa menyedari hakikat kemahuan rakyat yang sebenarnya….Bijaknya seorang pemimpin adalah menyelami apa yang dimahukan oleh rakyat bukannya menyogok dengan cerita2 yang basi sahaja…kerana rakyat kini semakin maju,terbilang dan gemilang dengan idealoginya tersendiri….

report abuse

vote down

vote up



LaMan

August 18, 2008

60.50.125.124

Votes: +0

Pecah, apa pecah. BN/UMMO tak boleh bayar RM200 mil. Tada wang dalam peti. Sudah habis? Sekarang jadi bankrup! smilies/grin.gif

report abuse

vote down

vote up



Yuhar

August 18, 2008

60.54.252.193

Votes: +0

Kekuatan BN hanya pada duit rakyat yang di gunakan.kekuatan PKR ialah semangat juang yang tinggi.BN sanagat takut padaa DSAI.PKR adalah DSAI ialah PKR.BN takut akan kebangkitan rakyat.Sebab itu dia hasut PKR agar berpecah,Bn beli pemimpin PKR untuk senjata makan tuan.Skerip ini dapat di beca oleh rakyat.kes liwat direkacipta oleh pakar pakar BN seperti 1998 dulu.kes ini dapat lagi diubahsuai.

report abuse

vote down

vote up



jani

August 18, 2008

210.19.71.2

Votes: +0

That shit old man is taking nonsence. Must have been getting all the tanah kurnia berekar ekar no wonder talked like that.

Well kubor kata mari dunia kata pergi I suggest this old fellow can go to surau and bersumpah like that young boy.

report abuse

vote down

vote up

August 20, 2008

If Only | Blogged

PKR Khalid | Bawah ni Isu UiTM, tapi sebelum tu mau nanya

HOW ARE YOU GOING TO PAY THE COST OF THE FREE WATER PROVIDED TO THE PEOPLE OF SELANGOR

WHICH COST THE ROZALI’s a BILL ?

ACA ? Mana Mereka dapat Duit ?

Adakah itu duit Dia sendiri ? Atau Cost itu akan di bayar oleh Rakyat atasnama bil lain ?

What is the plan ?

KHALID-look at his face_I can swear on my mother’s grave, he screwed your ****

NOW | Its UiTM Issue

Just to let you guys know that ITM or UiTM dont just print out the dips or degree and just hand them out to the student in UiTM, we have to work just as hard as any one, and most of the subjects we do it in English. UiTM students protest because there exist a situation where some one challenge us on a level that says – there is no quality because we dont compete with other Malaysians in UiTM. But an even more realistic situation is why do we have to presume to compete with other races in Malaysia? Is the Chinese more intelligent than the Indian or the Malays? Is it not individuals that are intelligent? Is Albert Einstien an intelligent man as cruel as Adolf Hitler just because they are both Germans? Because we create another unfimiliar element in UiTM it will change the intelligence level there?

There are lots of UiTM graduates produced who is successful and some of them could well be your boss, just like there exist successful people in Malaysia from the University of Sunderland or any Ivy League University or the Monash U grads. UiTM used to send their students overseas, remember? Engineers, Economist, Business people etc. But because of the expense and Asian Eco Crises we could not send students overseas (thank you Annie).

The question is – why did Khalid bring the subject up now. He could have done so when he first step up as the new MB. It was in very very poor taste for him to do so.

BTW the comments up there is correct – Malaysian Chinese would not consider to work on low paying wages just because their culture are such (and sometimes its good) but when we see a Malay that work as the maintainance, nurses, PLUS tol collector, clerks, despatch riders, mosts are Malays, come to think about it we are the back bone of the country too. What I am trying to say is the student in UiTM also interact with other races too, they live in Malaysia! so how could they miss that we live in a multi racial and harmonious society. They must say please when they buy from the chinese grocery shop or the indian newspaper stand.

You see its not collective that is racist but individuals and sometimes individuals like khalid who thinks that he is helping just by changing the status quo just because he assumes something is wrong, or is he just bringing up an issue to a different purpose.

From Khalid PKR | Blogged, 2008/08/20 at 6:03 PMKR

Universiti PKR | Blogged

Permatang Pauh akan Dapat Hadiah Bangun kan Universiti jika PKR menang

Maklumat kempen menyatakan kepala kempen sudah mula survey tanah kampung Cina, demi pembangunan masyarakay Cina di kawasan itu.

Kita tunggu dan lihat, apakah kebenaran janji kempen PKR.

Apakah Janji Umno Pula ?

Naik 8000 | Blogged

Pak Cik Mak Cik dah Dapat?

Tak dapat? Orang lain dapat 2000, ada 8000?

pergi cari PKR, ketua dia orang, mintak..

bayaran untuk apa? tanya..

10% Kuota | Blogged

KhalidPKR mauKuota jel diTambah

USD200 x 17000 orang di P44 oleh Anwar | ACA Tidur | Agen Demam

Malaysikini | 2 Perak PKR excos held in ACA dragnet

Aug 20, 08 12:52pm

Two PKR Perak state executive councillors and a former PKR state assemblyperson were among six people detained by the Anti-Corruption Agency (ACA) yesterday and this morning.

Umno lahir kan Anwar

Anwar Lahir kan PKR

PKR janjikan jel kpd ExcoExco dan Gus Dur

Arif Umno tempah Jel Business Focus Keluarga mereka dan keluarga Mahathir

Naik lah tangga Cepat

ACA akan di rombak !!

Neutralist tunggu | Semua dapat hadiah !!

« Newer Posts

Create a free website or blog at WordPress.com.