Republic of Malaysia | Local Campaigns Resources

August 16, 2008

DAP | Blogged

Permatang Pauh Kenapa? | Melayu knaTipu | knp LKS ta’korban kawasan DAP demi Melayu PKR hero UM? apa? UM? kenapa di kurang kan si Azizah ?

Bangun HITAMMM !!!

HITAM | Neutralist | bangun Melayu UiTM | kita akan bangun kan negara ini atas dasar lunasan kita sebagai hak kita | HAK Melayu yang harus di pertahan kan | hak datuk neenk kita yang telah di rampas rogol racun oleh dakyah HASUTAN kerana mereka dalang raya jiwa bongkak bangsa | 20.08.2008 | Kita gagas bangun Melayu demi bangsa dan jiwa kita memberontak mahu kerja | Pelopor dah berbincang di UiTM bulan Oktober 2007 di kampus UiTM Shah Alam | Kita bangun !!! Kita harus dapat kerja demi bangsa dan anak anak kita yang miskin keparat di parahkan oleh prahak bangsa BANGUNNNN HITAMMM !!

Urusan meeting Oktober lalu berhasil menjanjikan peluang untuk kita !!

Bangun demi bangsa kita yang di korban lacur kan oleh politis pharaoh dakyah satan !!

Bangun untuk kta dapat kan hak gaji dan kehidupan yang lebih azam dan iqtikad batil kita !!

Hanya kesadaran kita majukan bangsa nobat bangsa kita yang di malukan di UiTM !!

Bangun HITAMMM !!!

open question.
smash.
jawab.
kenapa jika anwar hero? semasa di kerajaan dulu tak tantang dari dalam?
kenapa rusak semangat melayu?
kenapa dah kena terajang barulah nak dedah kan hal kerajaan?
kenapa?
kenapa?
kenapa anwar ?
kenapa belot melayu?
kenapa paksa bini berhenti jadi ketua pembangkang di parlimen?

kenapa LIM KIT SIANG tak serah kepada anwar berranding di kawasan LKS?

kenapa?
anwar !!!!!
kau jelas belot
kau buta kan rakyat dengan sinopsis melayu labu luncai.

BLACK UiTM akan bangun.

kamu dari UM salah langkah.

Who has the photograph and still living evidence beromen bini orang dalam kereta oleh PKR Khalid, siapa? Tan Sri? tan sri apa?

tan sri hotak tak da maruah !!

rakyat dah kena tipu. (kau bodoh dah kenan tipu)

HITAM DATANG !!

—-

we were in UM
but because of UiTM
brought us to overseas.
but
we realized civik bangsa
BLACK is Peasant, warriors of the nusantara
we are back
for the malays
UM only politicking !!
they are nothing
semangat juang mereka beda
memang kami dari UM
kami pernah di UM
tapi
ITM tukar kami !!!!!
jauh tinggi mana mereka naik,
kami akan ragut turun mereka
kerana terbukti
mereka GAGAL !!

tanya Ibrahim Ali.
tanya Alumni.

yes, 30,000 kerja akan di buat
khusus untuk UiTM dan melayu keparat yang susah
yang tak da habuan di UM.
UM ?
remember?

our CGPA all are 3.75 above to 4.flatters !!!
BLACK is back !!
KYB is back !!!

UiTM Black | Blogged

UiTM HITAM bangun !! Tantang PKR PerosakBangsa | HALANG mereka

Bangun HITAMMM !!!

HITAM | Neutralist | bangun Melayu UiTM | kita akan bangun kan negara ini atas dasar lunasan kita sebagai hak kita | HAK Melayu yang harus di pertahan kan | hak datuk neenk kita yang telah di rampas rogol racun oleh dakyah HASUTAN kerana mereka dalang raya jiwa bongkak bangsa | 20.08.2008 | Kita gagas bangun Melayu demi bangsa dan jiwa kita memberontak mahu kerja | Pelopor dah berbincang di UiTM bulan Oktober 2007 di kampus UiTM Shah Alam | Kita bangun !!! Kita harus dapat kerja demi bangsa dan anak anak kita yang miskin keparat di parahkan oleh prahak bangsa BANGUNNNN HITAMMM !!

Urusan meeting Oktober lalu berhasil menjanjikan peluang untuk kita !!

Bangun demi bangsa kita yang di korban lacur kan oleh politis pharaoh dakyah satan !!

Bangun untuk kta dapat kan hak gaji dan kehidupan yang lebih azam dan iqtikad batil kita !!

Hanya kesadaran kita majukan bangsa nobat bangsa kita yang di malukan di UiTM !!

Bangun HITAMMM !!!

open question.
smash.
jawab.
kenapa jika anwar hero? semasa di kerajaan dulu tak tantang dari dalam?
kenapa rusak semangat melayu?
kenapa dah kena terajang barulah nak dedah kan hal kerajaan?
kenapa?
kenapa?
kenapa anwar ?
kenapa belot melayu?
kenapa paksa bini berhenti jadi ketua pembangkang di parlimen?
kenapa LIM KIT SIANG tak serah kepada anwar berranding di kawasan LKS?

kenapa?
anwar !!!!!
kau jelas belot
kau buta kan rakyat dengan sinopsis melayu labu luncai.

BLACK UiTM akan bangun.

kamu dari UM salah langkah.

Who has the photograph and still living evidence beromen bini orang dalam kereta oleh PKR Khalid, siapa? Tan Sri? tan sri apa?

tan sri hotak tak da maruah !!

rakyat dah kena tipu. (kau bodoh dah kenan tipu)

HITAM DATANG !!

—-

we were in UM
but because of UiTM
brought us to overseas.
but
we realized civik bangsa
BLACK is Peasant, warriors of the nusantara
we are back
for the malays
UM only politicking !!
they are nothing
semangat juang mereka beda
memang kami dari UM
kami pernah di UM
tapi
ITM tukar kami !!!!!
jauh tinggi mana mereka naik,
kami akan ragut turun mereka
kerana terbukti
mereka GAGAL !!

tanya Ibrahim Ali.
tanya Alumni.

yes, 30,000 kerja akan di buat
khusus untuk UiTM dan melayu keparat yang susah
yang tak da habuan di UM.
UM ?
remember?

our CGPA all are 3.75 above to 4.flatters !!!
BLACK is back !!
KYB is back !!!

UiTM Melayu | Blogged

UiTM Melayu | HITAM Bangun Tantang UM’grad di P44 | Selamat Nenek Melayu Neutral

BLACK BANGUNNNN !!

6 Responses to “Ko Yem Binjai Questions UMNO And PAS Leadership Fooling Followers”

  1. Friday | 15.08.08 < 5 more days before 20.08.2008.

    SO FAR, SO GOOD

    Excerpt : Response is Positive YES for our Chief’s plan to transform an economic agenda for the poor_| Arrival KLIA, w Traffic escort, V VIP meeting lounge, and a YES to next meeting_but, a minister had passed our chief who walked right in front of the minister and the Jeanne’s.

    Friday | 9 am | Latest | the wind of change is blowing | hope the chief mission is a success | meeting held, witnessed by states representative, and 2 academic professors, and some news-reporters | next follow up meeting is scheduled | objective is objective is on economy for the poor | mission is to play role in economic development and alteration of the present realistic world-business networking | CONFIRMED meeting next week | Chief will be escorted into dealing with this plan in Malaysia.

    Chief will not join PRM Sosialis Malaysia. Confirmed.

    Chief will not let the financial system strategies he proposed to introduce in Malaysia to be used for the corruptors leaders not in BN or Oppo parties.

    Chief views that the people govt agency should play a role for the people, instead for the BN polity parties.

    Chief will only work on the poor eradication.

    1 of his network money making business will be contributed for this objective.

    With the term above, hopefully the agency to accept and absorb the ideas.

    1 of his network is to work on providing ex-UiTM jobs overseas or in Malaysia, or bring some financial investment for the graduate of UiTM to work on his economics strategy. Target : 30000 job opportunities for them.

    1 of his network will require a set up of overseas ventures for the baby boomers of Malaysia, age 40-60 to work at places the Chief involved abroad.

    IF the agency agreed on this, one part of the struggle and challenge is passed.

    Chief hopes to meet the moderator for AKIM, hopefully this weekend.

    More report next week.

    Insyallah. IF all the term above is set OK, then it will materialise to contribute to the nation.

    NOW the ball is at the national administrators hands.

    No Political motive, except, economics transformation.

    Pray.

  2. More updates please, especially on AKIM.

    Thanks…

  3. together with AKIM if deal are okay, 2 candidates + AKIM to submit calon paper tomorrow. depends on tonite’s final meeting.

    so maybe 7 maybe 5 calon tanding

  4. ezham is under khairy.
    scomi will be affected by khairy.
    daim will be affected soon, indonesia dealings temasek dealings.
    many will be exposed at P44.
    arif shah is mahathir’s for shah family.
    500 million marina projek kapal selam etc.

  5. akim, you can check family kedah guru mamat
    penasihat agama kedah mufti dulu.
    orang miskin yang tawakkal allahtaala.
    if we rejected nomination, pesanteren and professors campaign for AKIM.
    jika Akim gagal, we will make sure PAS gagal.
    attack is on Hadi polygamy and womanizer status.
    PAS balak kedah, balak kelantan and failure to secure PAS votes in PRU12 but give to DAP.
    PAS !! attack are coming. they failed our trust.
    PAS never bring any project. instead expecting people to become islam like them, but failed to promote development.
    Arif is on Shah business focus collapse and corruptions.
    Anwar’s gone, 417 agent said only 28-30% for anwar.
    UiTM demo dah semarak seluruh negara.
    black is coming.

  6. Khalid KR selangor silap timing.
    Anwar is gone.
    UiTM kempen untuk melayu melayu against anwar graduate UM + BN + PKR + DAP sekongkol jahanam kan bangsa melayu permatang pauh.
    team chinese Kulim industrialist will kempen for Neutralist as well, they are all in the gang.
    team siam akan ikut serta dari selatan thai dan kedah bantu chinese sokong neutralist.
    without us they cannot surviove overseas. so
    paper undi akan bertukar.
    anwar dan wan azizah silap langkah.
    dia lupa, kulim neighbour p44.

    dia lupa.

    MCA out, kess soi lek dan ng yen yen diesel/kebajikan rakyat miskin slow.

    guan eng out kempen rebut penang.
    pas out kempen pru12 undi lacur ke DAP.

    ANWAR SILAP !! jika masuk undi calon besok !!

Neutralist Calon | Blogged

6 Responses to “Ko Yem Binjai Questions UMNO And PAS Leadership Fooling Followers”

  1. Friday | 15.08.08 < 5 more days before 20.08.2008.

    SO FAR, SO GOOD

    Excerpt : Response is Positive YES for our Chief’s plan to transform an economic agenda for the poor_| Arrival KLIA, w Traffic escort, V VIP meeting lounge, and a YES to next meeting_but, a minister had passed our chief who walked right in front of the minister and the Jeanne’s.

    Friday | 9 am | Latest | the wind of change is blowing | hope the chief mission is a success | meeting held, witnessed by states representative, and 2 academic professors, and some news-reporters | next follow up meeting is scheduled | objective is objective is on economy for the poor | mission is to play role in economic development and alteration of the present realistic world-business networking | CONFIRMED meeting next week | Chief will be escorted into dealing with this plan in Malaysia.

    Chief will not join PRM Sosialis Malaysia. Confirmed.

    Chief will not let the financial system strategies he proposed to introduce in Malaysia to be used for the corruptors leaders not in BN or Oppo parties.

    Chief views that the people govt agency should play a role for the people, instead for the BN polity parties.

    Chief will only work on the poor eradication.

    1 of his network money making business will be contributed for this objective.

    With the term above, hopefully the agency to accept and absorb the ideas.

    1 of his network is to work on providing ex-UiTM jobs overseas or in Malaysia, or bring some financial investment for the graduate of UiTM to work on his economics strategy. Target : 30000 job opportunities for them.

    1 of his network will require a set up of overseas ventures for the baby boomers of Malaysia, age 40-60 to work at places the Chief involved abroad.

    IF the agency agreed on this, one part of the struggle and challenge is passed.

    Chief hopes to meet the moderator for AKIM, hopefully this weekend.

    More report next week.

    Insyallah. IF all the term above is set OK, then it will materialise to contribute to the nation.

    NOW the ball is at the national administrators hands.

    No Political motive, except, economics transformation.

    Pray.

  2. More updates please, especially on AKIM.

    Thanks…

  3. together with AKIM if deal are okay, 2 candidates + AKIM to submit calon paper tomorrow. depends on tonite’s final meeting.

    so maybe 7 maybe 5 calon tanding

  4. ezham is under khairy.
    scomi will be affected by khairy.
    daim will be affected soon, indonesia dealings temasek dealings.
    many will be exposed at P44.
    arif shah is mahathir’s for shah family.
    500 million marina projek kapal selam etc.

  5. akim, you can check family kedah guru mamat
    penasihat agama kedah mufti dulu.
    orang miskin yang tawakkal allahtaala.
    if we rejected nomination, pesanteren and professors campaign for AKIM.
    jika Akim gagal, we will make sure PAS gagal.
    attack is on Hadi polygamy and womanizer status.
    PAS balak kedah, balak kelantan and failure to secure PAS votes in PRU12 but give to DAP.
    PAS !! attack are coming. they failed our trust.
    PAS never bring any project. instead expecting people to become islam like them, but failed to promote development.
    Arif is on Shah business focus collapse and corruptions.
    Anwar’s gone, 417 agent said only 28-30% for anwar.
    UiTM demo dah semarak seluruh negara.
    black is coming.

  6. Khalid KR selangor silap timing.
    Anwar is gone.
    UiTM kempen untuk melayu melayu against anwar graduate UM + BN + PKR + DAP sekongkol jahanam kan bangsa melayu permatang pauh.
    team chinese Kulim industrialist will kempen for Neutralist as well, they are all in the gang.
    team siam akan ikut serta dari selatan thai dan kedah bantu chinese sokong neutralist.
    without us they cannot surviove overseas. so
    paper undi akan bertukar.
    anwar dan wan azizah silap langkah.
    dia lupa, kulim neighbour p44.

    dia lupa.

    MCA out, kess soi lek dan ng yen yen diesel/kebajikan rakyat miskin slow.

    guan eng out kempen rebut penang.
    pas out kempen pru12 undi lacur ke DAP.

    ANWAR SILAP !! jika masuk undi calon besok !!

August 14, 2008

PKR Womanizer | Blogged

Education | LimKokWing | Jeffrey Cheah | Samy | EngGuan | UiTM

Stop talking about <UiTM for the Malays>

GET your LEADER from the non-Malays to

HELP your Poors to GoEnjoy that Universities owned by them | available !!

ASK YOUR BLOODY LIM KOK WING JEFFREY CHEAH TO TOLONG THE POOR !!

ATTACK YOUR KIT SIANG FAMILY ON THIS – They are your Hero !! youTakTau KE ?!!

UiTM are NOT BUMI RIGHTS, youTakTau KE ?!!

Khalid ni dia womaniser Record !! You ganggu lagi Kami bukak rahsia Khalid Why Not ?!!

IF all this is about money !! about Mara Money !!

Corruptions YES !! IT happened in Mara !!

So Don’t talk about RIGHTS of the UiTM, that already established !!

STRAIGHT to the POINT, TO your FACE !!

OPEN FILE ATTACK the CORRUPTIONS in MARA !!

July 20, 2008

Siapa Perintah? Siapa Kolateral?

Sebelum kami analisa rencana kerajaan membantu rakyat dalam KEB, boleh kami dapat informasi budget negara untuk tujuan ini ?

Macam ni, Jika tahun tahun 2000 hingga 2007 banyak projek kampung dan projek bumiputera kendala kerna tidak ada pasaran luar negeri, so, apakah rencana sekarang ni, hanya untuk survival jangka pendek ?

CEPUMAS JULAI 2008 : Asah Parang Otak Kritikal : Di mana kemasukan dana dari syarikat besar? e.g. IOI dalam minyak sawit, dan Khazanah dalam pelaburan luar negeri? Apakah hasil dari mereka di ambil sebagai input/income negara dan di pusingkan jadi budget? atau jadi bonus? kepada siapa? Apakah hasil hasil dilabur semula dalam projek besar atau projek tanam sayur depan rumah? Atau di jadi kan sebagai “dana pinjaman” kepada petani kecil? Apakah petani kena letak cagaran? sedangkan dana itu asal nya adalah hasil dari keuntungan dan bayar cukai syarikat besar tadi? ATAU_wang suci fresh kerajaan diberikan percuma kepada rakyat tani, atau petani kena dikerjakan untuk tanam makanan agar dapat bantu kerajaan?

SIAPA BANTU SIAPA? RAKYAT BUAT KERJA UNTUK PEMERINTAH, BANK DAPAT UNTUNG KERANA BERI PINJAMAN, ATAU KE-RAJAAN BUAT KERJA UNTUK RAKYAT? INI DUIT SIAPA UNTUK SIAPA ? SO, UNTUNG BERSIH KERAJAAN NI? DI MANA? dan banyak lagilah soalan soalan tak habis. pakar ekonomi malaysia ni siapa ?

..soalan CEPUMAS berikut akan dikeluarkan akan datang..terkait budget yang lesap..dalam bahasa inggeris nya WRITE-OFF losses..hmm, budak oxford boleh jawab tak ? ni dari harvard school of thoughts kansas je..

Okay, di bawah adalah rintihan rakyat. Dendang kan lah suara SIti Kiambang Siti Norhaliza

Noted : Source blog lain : Live Komen : AWAS : Those Baby Boomer dah ada Anak usia undi PRU 12

Jika pembohongan adalah pengkhianatan, maka yang mengkhianati Negara dan Rakyat ialah Kerajaan dengan pemimpinnya.

Jika rakyat melalui saluran yang tidak dikuasai oleh Kerajaan meminta supaya Dato Seri Abdullah berhenti daripada memimpin Kerajaan, mereka bukan buat fitnah. Sebaliknya mereka setia dan sayang Raja dan Negara dan ingin lihat negara ini tidak dibelenggu oleh Kerajaan pimpinan orang yang tidak sedikit pun setia kepada negara, hanya setia kepada diri sendiri dan keluarga.

—> Dipetik dari http://www.chedet.com


User Comments

Comment by bahaman on 2008-07-10 13:06:30Dolah BODOHWI haramjadah ni lupekan ke yg dia pernah TIPU kita semua secara LIVE dalam TV3…. kunun2nya anak jantan dia kamaludin bin dolah bin bodohwi tak pernah dapat projek kerajaan sedangkan anak dia lah yg lahap projek petronas lebih RM1 billion. byk lagi yg dolah bohong kat kita.. sial si dolah nii.

Comment by epin on 2008-07-10 13:31:06Pak lah kena fkir kenapa orang buat fitnah sebab raayat dah meluat cara pemerintahan pak lah.Kalau pak lah belah daripada umno dan ganti orang lain tak ada fitnah kalau penganti PM tahu jaga tutur kata tak berbohong, bijak berfikir macam TDM tak pentingkan Menantu dan keroni maka aman lah Negara Malaysia yang di cintai.KAMI SAYANG NEGARA MALAYSIA BUKAN PAKLAH,KALAU PAKLAH TAHU ORANG TAK SUKA JANGAN BERTANDING PERSIDENT UMNO BAGI ORANG LAIN,MACAM TDM ORANG TAK SUKA DIA LETAK JAWATAN TU LAH PAK LAH MENANG TAUN 2004 TAPI TAHUN 2008 ORANG DAH BENCI APA LAGI BELAH LAH,

Comment by ajai62 on 2008-07-10 21:05:14Salam

“Tindakan menyebarkan fitnah dan pembohongan melalui internet dan SMS untuk mewujudkan persepsi negatif rakyat terhadap Kerajaan adalah perbuatan khianat,” – Berita Harian

Perdana Menteri menegaskan perbuatan itu jelas melanggar prinsip Rukunegara seperti;

1) Kesetiaan kepada Raja dan Negara ( Tanya PakLah bukan kah dia yang tak setia dengan Sultan Kedah dan Terangganu dalam kes perlantikan MB…Bukankah dia dan menterinya menyerahkan Pedra Bianca pada Spork dangan kerjasama ICJ)

2) Keluhuran Perlembagaan ( Tanya Pak Lah betul kah Perlembagaan Malaysia dia pertahankan…Kontrak sosial pun dah bole di pertikaikan oleh Majlis Peguam yang di banggakan oleh Pak Lah sendiri…dia terus diam membisu…Tanya lagi…Perlembagaan UMNO dia ikuti atau tidak…????

3) Kedaulatan Undang-undang ( Malas nak cakap kes ex-gratia tu pun tak ikut prosedor…kerana hakim2 tu masih lagi didapati bersalah…kerana Tribunal finding masih kekal…banyak lagi yang masih belum terjawab tentang persoalan yang mantan PM kita utarakan…bila dia nak jawab? )

4) Kesopanan dan Kesusilaan ( Tanya Pak Lah adakah budaya menggugut keatas ahli UMNO dan tekanan hidup ke atas rakyat di waktu ini merupakan kesopanan dan kesusilaan yang dia belajar dari keluarga dia…kalau dah selalu cakap bohong tu namanya tak sopanlah…Tido dalam majlis tu sopan ke…?)

Jangan salah kan rakyat bila pemimpin yang ada tak di sokong…Rakyat menilai dari kata2 dan perbuatan pemimpin itu sendiri…Tulah mengata dulang paku serpih mengata rakyat sendiri yang lebih…Sudah-sudahlah mengeluarkan pendapat yang menyalahkan rakyat….Tanpa rakyat awak tu siapa…?????

Wasalam


Comment by ajai62 on 2008-07-10 21:06:23
SalamMaaf ya Sultan Perlis…..bukan Sultan Kedah…

July 16, 2008

Corruptions Tango Jolted GO : Call IN the Neglected Qualified Broom

Filed under: Republic of Malaysia — Tags: , , , , — Nun Ha Alliance @ 3:02 am

1988 was economic jerk. 1998 was a blast. 2008 is a jolted-shock.

We are watching. Lot of transfers and exchange of deputies and marked-corrupt top-post A group from several government agencies, ministries. Forgotten are, the files? where were they missing with during this regime, and former regime. so, they moved but, can..

ACA PAPER CHASE and NAIL emUP ?

Transfer is precedent, termination is factual. No Perception.

CHECK-STEAM GAUGE COMMERCIAL BANK OFFICER?

Paper Chase executive in the BN-Government-Agencies, dealing with issuance of the project and loans to the company slammed – that the government officers had dealt with, no other thhan the commercial bank officers, executives GRAFT CORRUPTIONS ACCESSIBILITY TO GOVERNMENT SECRET INFO, and  stupidly, so proud, they recorded themselves in the public web sites !!! Have you run through? Do one minister needs to be in any private public company with multi million dollars business? who give the collateral? whose money grant is the collateral is ? no need report..they are in the websites. GHOSH !!

And call back qualified personnel from the public those non-aligned member, those who had lost their job and chances during last facade, replace the  terminated / corrupted force – in the office, the ministry , so at least now, now to achieve solidarity of neutralist people at

50% TOP POST VACANCIES SHOULD RE-OPEN TO THE PUBLIC NON-ALIGNED NEUTRALIST CITIZEN

those 50% corrupted to be terminated due to graft, better heat them up to be abandoned out, stripped off their datukship and social status and

TEACH THEM HOW TO SELL LOTTERY TICKETS

why not?..do we have to wait till the next economic tumblelostock? to see them punished ? the days are numbered, snap polls or PRU-13..truth prevailinquish_

0 GMT

-1

July 11, 2008

Australia : Snowflakes : Rudd’s Blogged : Future DPM H.Onn Pictured w Aussie’s Rudd

Malaysian democracy flourishing, says Rudd

Dear Rudd, business OK en H’Onn ya mike_

Source : Katharine Murphy, Putrajaya, Malaysia

Rudd’s on July10’08 Malaysia

Kevin Rudd, who has announced a number of joint programs with Malaysia,  visits a secondary school in Kuala Lumpur.KYB Blogged Minister Hishamuddin Hussin Onn – the H.Onn, compelled and qualified to be KYB’s Man of Choice candidacy for coming Deputy Prime Minister and oncoming PM of Malaysia. Standing next to schoolchildren of th epoor and poverty eradication program, together with Aussie’s Kevin Rudd, who has announced a number of joint programs with Malaysia, visits a secondary school in Kuala Lumpur. Photo: Andrew Taylor

Hey Malaysia !! Wake-up..Money is here. As far as I know Australia is the nearest you can make money with after Bush had granted the money from USA baptised in Sydney. Sign of economic growth is coming. BUT, please no-hickups again in Politician Corruption ya

..Now is time for business people to deal with them, no more politician turn businessman. Lets spruce up the gate, let the snowflake in Malaysia next winter huh ?..Thanks Rudd, support the neutralist Malaysian ya mike..!!

Ko Yem Binjai

テクノラティで見るブログ

updated 11.07.08

Blog at WordPress.com.