Republic of Malaysia | Local Campaigns Resources

August 14, 2008

PKR Womanizer | Blogged

Education | LimKokWing | Jeffrey Cheah | Samy | EngGuan | UiTM

Stop talking about <UiTM for the Malays>

GET your LEADER from the non-Malays to

HELP your Poors to GoEnjoy that Universities owned by them | available !!

ASK YOUR BLOODY LIM KOK WING JEFFREY CHEAH TO TOLONG THE POOR !!

ATTACK YOUR KIT SIANG FAMILY ON THIS – They are your Hero !! youTakTau KE ?!!

UiTM are NOT BUMI RIGHTS, youTakTau KE ?!!

Khalid ni dia womaniser Record !! You ganggu lagi Kami bukak rahsia Khalid Why Not ?!!

IF all this is about money !! about Mara Money !!

Corruptions YES !! IT happened in Mara !!

So Don’t talk about RIGHTS of the UiTM, that already established !!

STRAIGHT to the POINT, TO your FACE !!

OPEN FILE ATTACK the CORRUPTIONS in MARA !!

August 6, 2008

Straight Talk : Ethnic is Value, Humanity is Plural

One Response to “ARE WE WILLING TO BECOME ‘BANGSA MALAYSIA’?”

Darling,

Whoever ask you to destroy your ethnicity, first thing you should do is..KILL HIM. Stupid enough if I am too late to marry a chinese girl at the age of 60 or marry an indian woman at the age of 70. Historian were made to re-write the history which is at the later stage, the truth unveiled. even the nigers in london are respected as niggers but they are londoners. so don’t listen to this government influenced questions wheteher we can submit to SURRENDER our toilet to the neighbour !!

let me explain, THE HISTORY taht they tried to re-write is coming back to them !! that’s where they got stucked !! would you ask your children to play at the mosque or temple with kavadi and free sex at afternight party ? which one do you allow. so KEEP YOUR VALUE as it is. BANGSA MALAYSIA is all about BANKING SYSTEM AND anything that is between your stomach bellybutton to 6 inches below and 6 inches up !! thats HUMANITY. and a bit of HUMANISM. even if you are atheist, you are A HUMAN..so deny all these historian especially the one who lead the society..he is the most corrupted and too bad the chinese had produced one species as his that destroy the trust to chinese !! and malay umno had allowed him to tell th ehistory wihtout knowing the truth..MALAYSIA WERE CONSTRUCTED ON SOYABEANCURD and TEMPEBASI added with PUTUMAYAM which all this combination had made neutralist imbalance in getting the purity after the activation of the moleculous society !! darrn, that smy opinion, and I will rally on that dear friend..WE WERE MIS-THREAD !!..

for the malays..i am more concern and they thought that malaysia is belong to them !! haaaahhhh…crazy..KL IS GOING TO BE LONDON DARLING, sex is going to be free and free..like they talk by Raja Petra and Anwar..next, even wife sex with other people will be tabloidED..whats going on to this world ya ?

raed on herein

Straight Talk : Malayu Over Politis

#1. Teruk sangat ke Republik Indonesia ? Saya komen : Malaysia lebih jahanam !! Kerana Cronyism !!

#2. Teruk sangat ke Almarhum Razak Ahmad? Saya komen : Memang patut Syed Husin PRM dibatal !!

#3. Teruk sangat ke Umno dalam BN? Saya komen : Siapa tak sayang Umno !! jika mereka ADA2TELINGA !!

#4. Teruk sangat ke Malaysia dalam Malaysia? Saya komen : No point tukar LEADER selagi BANK tak tukar !!

#5. Teruk sangat ke Kristian dalam Islam? Saya komen : sebab makbapak bilang Islam saja yang baik !!

#6. Soalan Keramat. Teruk sangat ke Raja asal Lanun? Saya komen : Sampai mampus tak saya sembah !!

nah di bawah ini, ialah pendapat komen saya terhadap Melayu yang di buai mimpi, mereka mengharap pampers dia akan di beli oleh anak anak mereka pada masa akan datang..sila kan baca.

Conclusion 21.07.2008 : Straight Talk

Orang Melayu dah kalah dalam perlumbaan di Malaysia dan Dunia. Yang control sebenar nya ialah BANK-kepala-Cina. Bercakap hal siapa diri kita, raja ke, manusia biasa ke, no point. IF PNB and other banks are controlled by the Malays for Malaysian Malays and other races, then..at least one step dah ber laku sah dan boleh bantu Melayu. Selagi Melayu kalah dalam ekonomi? Maka keserasian hidup di alam Melayu Nusantara tak akan stabil. Justeru, akan berlaku satu lagi musibah. Nah..sejarah sudah tunjukkan dan bukti, Raja melayu sudah tak berkuasa, malah memohon kuasa kembali? read here..Malah sejarah 100 tahun masih jelas di kepala dan ingatan. Atas dasar peribadi, banyak lagi rakyat kerajaan melayu lama merasa di abaikan. Ini satu phenomena. Salah ke ? Malah sekarang ini, quoted as saying, ada perwakilan kita di sidang Asean di Singapore komentar mengatakan perjuangan manusiawi salah jika tertumpu pada peribadi !! sedangkan dia lupa, satu peribadi lelaki akan menjadikan keluarga dan masyarakat dan kampung dan negeri dan negara, segala berpunca dari 1-esa-single-peribadi kemudian dikembangkan. Tetapi dalam perjuangan untuk menuntut hak republik, adalah sekutu untuk menjadi kan martabat manusia malaysia tegak pada asas milik malaysia kepada rakyat malaysia. Dengan rencana di atas, dan penilaian, ternyata monarchy gagal. ternyata UMNO ke-rajaan juga gagal. UMNO ni siapa? ke-rajaan atau ke-pemerintahan? (administrator?)..apa yang sudah berlaku ialah , UMNO ke-rajaan dan sistem semua ikut kata veto PM..so, ANDA SUDAH DI DALAM REPUBLIK !! ..CUMA dalam diam, Malaysia masih tak melihat dan tak sadar, cuma, PRESIDEN tak di nobat kan. Contoh : Penang sekarang ni, Guan Eng is the President !! tak lama lagi gadoh lah tu..naik baru sehari dua, nama jalan dah di sign board kan tulisan Cina ? itu kah aspirasi Malaysia dan PKR duduk diam tak kekal kan kehendak Malaysia Malaysia? Jika India naik Presiden, nama jalan signboard ada tulisan Tamil? So makin berselerak lah isu masyarakat dan dipecahkan oleh DAP? NOW? apa komen Raja Melayu ? TERNYATA KOSONG !! Malah rekod tunjukkan banyak anak cucu raja melayu kurang ajar dan sesat batasan. Apakah mereka manusia? atau binatang? kita tahu, cek rekod..dan kami dari kerajaan lama, kami melihat. Sorry, ini bukan personal, but, demi bangsa dan masa depan malaysia di nusantara, lazim kami anggap ke-rajaan melayu dah gelumang BADAI. sooner or later, jika melayu tak bangun, jika sikap racist masih kuat? maka, melayu dan cina akan gaduh..INGAT?..kes 1998 Indonesia ? INI SALAH SIAPA ? JIKA tidak lain tidak bukan asal nya dari BRITISH yang tukar administrator Melayu Muar Melaka Johor Lama ke Temenggung..dan selepas kemerdekaan, Malaysia plan semua di bawa ke Federal dan sistem yang anda hidup sekarang ini ialah..SISTEM BRITISH !! Sistem racist !!

August 5, 2008

Land for Sale

All Subjects are free flow; ready to be discussed and distributed.

terima kasih kehadiran tekan widget ke PIDATO 1 : press widget re-direct PIDATO 1

Thank you for visiting.

Republic of Malaysia Widget

I told you : They Did It : Watch this Post Revisions :

4 August, 2008 @ 18:43 by Ko Yem Binjai :  4 August, 2008 @ 17:15 by Ko Yem Binjai

July 23, 2008

Windows2China Chinese Cina

Filed under: Ko Yem Binjai — Tags: , , , , , , , , , , — Nun Ha Alliance @ 4:34 am

.

You No Strike, then I strike

Chinese Foreign Minister Yang Jiechi Tuesday met separately with officials from Indonesia, Vietnam, Myanmar, Japan, Singapore and Thailand on bilateral cooperation and regional concerns, among others, on the sidelines of the ASEAN Ministerial Meeting in Singapore.

Source Credit : SINGAPORE, July 22 (Xinhua)

.

Chinese play cards

You Play Strike, then I watch you strike

Beijing, China: People play cards outside their house near the new National Theatre

.

Vietnamese pot-bellied pigs

You Missed the Black Strike, I missed the White strike

Hanover, Germany: Vietnamese pot-bellied piglets with their mother, Walburga

.

Paramilitary policemen stand in line Beijing

You Strike, I strike

Beijing, China: Paramilitary police take part in an oath-taking ceremony outside the National Stadium, also known as the Bird’s Nest, ahead of the Olympic games

.

July 20, 2008

共和国马来西亚

Links : 国际政治,经济,情报:运动资源

Siapa Perintah? Siapa Kolateral?

Sebelum kami analisa rencana kerajaan membantu rakyat dalam KEB, boleh kami dapat informasi budget negara untuk tujuan ini ?

Macam ni, Jika tahun tahun 2000 hingga 2007 banyak projek kampung dan projek bumiputera kendala kerna tidak ada pasaran luar negeri, so, apakah rencana sekarang ni, hanya untuk survival jangka pendek ?

CEPUMAS JULAI 2008 : Asah Parang Otak Kritikal : Di mana kemasukan dana dari syarikat besar? e.g. IOI dalam minyak sawit, dan Khazanah dalam pelaburan luar negeri? Apakah hasil dari mereka di ambil sebagai input/income negara dan di pusingkan jadi budget? atau jadi bonus? kepada siapa? Apakah hasil hasil dilabur semula dalam projek besar atau projek tanam sayur depan rumah? Atau di jadi kan sebagai “dana pinjaman” kepada petani kecil? Apakah petani kena letak cagaran? sedangkan dana itu asal nya adalah hasil dari keuntungan dan bayar cukai syarikat besar tadi? ATAU_wang suci fresh kerajaan diberikan percuma kepada rakyat tani, atau petani kena dikerjakan untuk tanam makanan agar dapat bantu kerajaan?

SIAPA BANTU SIAPA? RAKYAT BUAT KERJA UNTUK PEMERINTAH, BANK DAPAT UNTUNG KERANA BERI PINJAMAN, ATAU KE-RAJAAN BUAT KERJA UNTUK RAKYAT? INI DUIT SIAPA UNTUK SIAPA ? SO, UNTUNG BERSIH KERAJAAN NI? DI MANA? dan banyak lagilah soalan soalan tak habis. pakar ekonomi malaysia ni siapa ?

..soalan CEPUMAS berikut akan dikeluarkan akan datang..terkait budget yang lesap..dalam bahasa inggeris nya WRITE-OFF losses..hmm, budak oxford boleh jawab tak ? ni dari harvard school of thoughts kansas je..

Okay, di bawah adalah rintihan rakyat. Dendang kan lah suara SIti Kiambang Siti Norhaliza

Noted : Source blog lain : Live Komen : AWAS : Those Baby Boomer dah ada Anak usia undi PRU 12

Jika pembohongan adalah pengkhianatan, maka yang mengkhianati Negara dan Rakyat ialah Kerajaan dengan pemimpinnya.

Jika rakyat melalui saluran yang tidak dikuasai oleh Kerajaan meminta supaya Dato Seri Abdullah berhenti daripada memimpin Kerajaan, mereka bukan buat fitnah. Sebaliknya mereka setia dan sayang Raja dan Negara dan ingin lihat negara ini tidak dibelenggu oleh Kerajaan pimpinan orang yang tidak sedikit pun setia kepada negara, hanya setia kepada diri sendiri dan keluarga.

—> Dipetik dari http://www.chedet.com


User Comments

Comment by bahaman on 2008-07-10 13:06:30Dolah BODOHWI haramjadah ni lupekan ke yg dia pernah TIPU kita semua secara LIVE dalam TV3…. kunun2nya anak jantan dia kamaludin bin dolah bin bodohwi tak pernah dapat projek kerajaan sedangkan anak dia lah yg lahap projek petronas lebih RM1 billion. byk lagi yg dolah bohong kat kita.. sial si dolah nii.

Comment by epin on 2008-07-10 13:31:06Pak lah kena fkir kenapa orang buat fitnah sebab raayat dah meluat cara pemerintahan pak lah.Kalau pak lah belah daripada umno dan ganti orang lain tak ada fitnah kalau penganti PM tahu jaga tutur kata tak berbohong, bijak berfikir macam TDM tak pentingkan Menantu dan keroni maka aman lah Negara Malaysia yang di cintai.KAMI SAYANG NEGARA MALAYSIA BUKAN PAKLAH,KALAU PAKLAH TAHU ORANG TAK SUKA JANGAN BERTANDING PERSIDENT UMNO BAGI ORANG LAIN,MACAM TDM ORANG TAK SUKA DIA LETAK JAWATAN TU LAH PAK LAH MENANG TAUN 2004 TAPI TAHUN 2008 ORANG DAH BENCI APA LAGI BELAH LAH,

Comment by ajai62 on 2008-07-10 21:05:14Salam

“Tindakan menyebarkan fitnah dan pembohongan melalui internet dan SMS untuk mewujudkan persepsi negatif rakyat terhadap Kerajaan adalah perbuatan khianat,” – Berita Harian

Perdana Menteri menegaskan perbuatan itu jelas melanggar prinsip Rukunegara seperti;

1) Kesetiaan kepada Raja dan Negara ( Tanya PakLah bukan kah dia yang tak setia dengan Sultan Kedah dan Terangganu dalam kes perlantikan MB…Bukankah dia dan menterinya menyerahkan Pedra Bianca pada Spork dangan kerjasama ICJ)

2) Keluhuran Perlembagaan ( Tanya Pak Lah betul kah Perlembagaan Malaysia dia pertahankan…Kontrak sosial pun dah bole di pertikaikan oleh Majlis Peguam yang di banggakan oleh Pak Lah sendiri…dia terus diam membisu…Tanya lagi…Perlembagaan UMNO dia ikuti atau tidak…????

3) Kedaulatan Undang-undang ( Malas nak cakap kes ex-gratia tu pun tak ikut prosedor…kerana hakim2 tu masih lagi didapati bersalah…kerana Tribunal finding masih kekal…banyak lagi yang masih belum terjawab tentang persoalan yang mantan PM kita utarakan…bila dia nak jawab? )

4) Kesopanan dan Kesusilaan ( Tanya Pak Lah adakah budaya menggugut keatas ahli UMNO dan tekanan hidup ke atas rakyat di waktu ini merupakan kesopanan dan kesusilaan yang dia belajar dari keluarga dia…kalau dah selalu cakap bohong tu namanya tak sopanlah…Tido dalam majlis tu sopan ke…?)

Jangan salah kan rakyat bila pemimpin yang ada tak di sokong…Rakyat menilai dari kata2 dan perbuatan pemimpin itu sendiri…Tulah mengata dulang paku serpih mengata rakyat sendiri yang lebih…Sudah-sudahlah mengeluarkan pendapat yang menyalahkan rakyat….Tanpa rakyat awak tu siapa…?????

Wasalam


Comment by ajai62 on 2008-07-10 21:06:23
SalamMaaf ya Sultan Perlis…..bukan Sultan Kedah…

July 17, 2008

Oil : Poverty : Religion : Tolerance : People : UpDated

Filed under: Ko Yem Binjai — Tags: , , , , , , , , , , — Nun Ha Alliance @ 4:15 am

Witness, who what talking when Roundabout is How ? whose where ?

Who is stupid to say_and feel the heat ?_You human are cheated !!_You have No BRAIN ?

Saudi king appeals for tolerance

King Juan Carlos of Spain and King Abdullah of Saudi Arabia

King Abdullah and co-host King Juan Carlos of Spain

King Abdullah of Saudi Arabia has called on followers of the world’s main religions to turn away from extremism and embrace a spirit of reconciliation.

The king was opening a conference in Madrid which brings together Muslims, Christians, Jews and Buddhists.

Note : What Spirit ? do you have one ?

Credit : Source

<

<

<

<

<

Inflation ‘to hit Asian growth’

People queuing for cheap rice in Manila

Food prices have been causing problems throughout Asia

Food and oil inflation and volatility in financial markets will cut growth in Asia to

7.6% this year from 9% in 2007, says the Asian Development Bank (ADB).

Note = 1.4% down

Credit : Source

Now : Read This

Inflation VS Recession

<

<

<

<

David Koch worth $17 billion

Kochie worth $US17bn

HE either scored a massive pay rise hosting Battle Of The Choirs or the US media has mixed up our David Koch with a cashed up namesake.

$100 million donation to help renovate the New York State Theater at the Lincoln Centre, by billionaire oil baron David Koch, ran a photo of the Sunrise co-host instead.

The other Koch has an estimated net worth of $US17 billion and ranks 10th on Forbes’ list of richest Americans.

Credit : Source

Business Confidential

July 9, 2008

Criminal International P44 | Blogged

this is a base

where you can get all the links. but before you understand what is going on, we just want you to read the articles. PRESS LINK.

as we entered london on february 2008, on the same day malaysia parliament announced the election date, we were placed under detention state in heathrow, our arrival was alerted by TAGGED since dubai, our destination was ireland. but we stucked at Padington. we slipped through the bayswater,  ireland came to us with 3 lipsticks, shared the room hotel, and 5 lipsticks arrived from roma while other team arrive from mid east, and we stayed there for 45 days. the french, we went to the embassy with her. some leads are so vital over a cup of coffee at art cafe.

but we heard another story strolled in. one of us return to KL and later, get out again to another city. you can read all here about the phone calls. but, sometimes, the rabbit can’t be a squirrel. gotcha !!

we declare, there is no cartel in malaysia, except of those in OPEc and drugs from burma, and singapore. if ever those who thought they are dealing with any in malaysia, then, they are not that cartel we looking for. they are chicken feet. info has been there, all are towards that direction. squirrel is there. rabbit is yet.

read what we do PRESS LINK.

yesterday, some of our samples and proof were destroyed. some other websites were misssing links, and destroyed.

this is not your war. you are not the one. you have not meet the big 9.

the photograph does not reflect the story, is just a sample.

some may be misunderstood, but, truth will prevails. rabies out yes, the silence in you may not know.

enjoy reading.

// goodluck -1.

+4

June 30, 2008

NUSANTARA : KEBANGKITAN : KEMANUSIAAN

All Subjects are free flow; ready to be discussed and distributed.

terima kasih kehadiran tekan widget ke PIDATO 1 : press widget re-direct PIDATO 1

Thank you for visiting.

.

Republic of Malaysia Widget

Create a free website or blog at WordPress.com.