Republic of Malaysia | Local Campaigns Resources

July 20, 2008

Siapa Perintah? Siapa Kolateral?

Sebelum kami analisa rencana kerajaan membantu rakyat dalam KEB, boleh kami dapat informasi budget negara untuk tujuan ini ?

Macam ni, Jika tahun tahun 2000 hingga 2007 banyak projek kampung dan projek bumiputera kendala kerna tidak ada pasaran luar negeri, so, apakah rencana sekarang ni, hanya untuk survival jangka pendek ?

CEPUMAS JULAI 2008 : Asah Parang Otak Kritikal : Di mana kemasukan dana dari syarikat besar? e.g. IOI dalam minyak sawit, dan Khazanah dalam pelaburan luar negeri? Apakah hasil dari mereka di ambil sebagai input/income negara dan di pusingkan jadi budget? atau jadi bonus? kepada siapa? Apakah hasil hasil dilabur semula dalam projek besar atau projek tanam sayur depan rumah? Atau di jadi kan sebagai “dana pinjaman” kepada petani kecil? Apakah petani kena letak cagaran? sedangkan dana itu asal nya adalah hasil dari keuntungan dan bayar cukai syarikat besar tadi? ATAU_wang suci fresh kerajaan diberikan percuma kepada rakyat tani, atau petani kena dikerjakan untuk tanam makanan agar dapat bantu kerajaan?

SIAPA BANTU SIAPA? RAKYAT BUAT KERJA UNTUK PEMERINTAH, BANK DAPAT UNTUNG KERANA BERI PINJAMAN, ATAU KE-RAJAAN BUAT KERJA UNTUK RAKYAT? INI DUIT SIAPA UNTUK SIAPA ? SO, UNTUNG BERSIH KERAJAAN NI? DI MANA? dan banyak lagilah soalan soalan tak habis. pakar ekonomi malaysia ni siapa ?

..soalan CEPUMAS berikut akan dikeluarkan akan datang..terkait budget yang lesap..dalam bahasa inggeris nya WRITE-OFF losses..hmm, budak oxford boleh jawab tak ? ni dari harvard school of thoughts kansas je..

Okay, di bawah adalah rintihan rakyat. Dendang kan lah suara SIti Kiambang Siti Norhaliza

Noted : Source blog lain : Live Komen : AWAS : Those Baby Boomer dah ada Anak usia undi PRU 12

Jika pembohongan adalah pengkhianatan, maka yang mengkhianati Negara dan Rakyat ialah Kerajaan dengan pemimpinnya.

Jika rakyat melalui saluran yang tidak dikuasai oleh Kerajaan meminta supaya Dato Seri Abdullah berhenti daripada memimpin Kerajaan, mereka bukan buat fitnah. Sebaliknya mereka setia dan sayang Raja dan Negara dan ingin lihat negara ini tidak dibelenggu oleh Kerajaan pimpinan orang yang tidak sedikit pun setia kepada negara, hanya setia kepada diri sendiri dan keluarga.

—> Dipetik dari http://www.chedet.com


User Comments

Comment by bahaman on 2008-07-10 13:06:30Dolah BODOHWI haramjadah ni lupekan ke yg dia pernah TIPU kita semua secara LIVE dalam TV3…. kunun2nya anak jantan dia kamaludin bin dolah bin bodohwi tak pernah dapat projek kerajaan sedangkan anak dia lah yg lahap projek petronas lebih RM1 billion. byk lagi yg dolah bohong kat kita.. sial si dolah nii.

Comment by epin on 2008-07-10 13:31:06Pak lah kena fkir kenapa orang buat fitnah sebab raayat dah meluat cara pemerintahan pak lah.Kalau pak lah belah daripada umno dan ganti orang lain tak ada fitnah kalau penganti PM tahu jaga tutur kata tak berbohong, bijak berfikir macam TDM tak pentingkan Menantu dan keroni maka aman lah Negara Malaysia yang di cintai.KAMI SAYANG NEGARA MALAYSIA BUKAN PAKLAH,KALAU PAKLAH TAHU ORANG TAK SUKA JANGAN BERTANDING PERSIDENT UMNO BAGI ORANG LAIN,MACAM TDM ORANG TAK SUKA DIA LETAK JAWATAN TU LAH PAK LAH MENANG TAUN 2004 TAPI TAHUN 2008 ORANG DAH BENCI APA LAGI BELAH LAH,

Comment by ajai62 on 2008-07-10 21:05:14Salam

“Tindakan menyebarkan fitnah dan pembohongan melalui internet dan SMS untuk mewujudkan persepsi negatif rakyat terhadap Kerajaan adalah perbuatan khianat,” – Berita Harian

Perdana Menteri menegaskan perbuatan itu jelas melanggar prinsip Rukunegara seperti;

1) Kesetiaan kepada Raja dan Negara ( Tanya PakLah bukan kah dia yang tak setia dengan Sultan Kedah dan Terangganu dalam kes perlantikan MB…Bukankah dia dan menterinya menyerahkan Pedra Bianca pada Spork dangan kerjasama ICJ)

2) Keluhuran Perlembagaan ( Tanya Pak Lah betul kah Perlembagaan Malaysia dia pertahankan…Kontrak sosial pun dah bole di pertikaikan oleh Majlis Peguam yang di banggakan oleh Pak Lah sendiri…dia terus diam membisu…Tanya lagi…Perlembagaan UMNO dia ikuti atau tidak…????

3) Kedaulatan Undang-undang ( Malas nak cakap kes ex-gratia tu pun tak ikut prosedor…kerana hakim2 tu masih lagi didapati bersalah…kerana Tribunal finding masih kekal…banyak lagi yang masih belum terjawab tentang persoalan yang mantan PM kita utarakan…bila dia nak jawab? )

4) Kesopanan dan Kesusilaan ( Tanya Pak Lah adakah budaya menggugut keatas ahli UMNO dan tekanan hidup ke atas rakyat di waktu ini merupakan kesopanan dan kesusilaan yang dia belajar dari keluarga dia…kalau dah selalu cakap bohong tu namanya tak sopanlah…Tido dalam majlis tu sopan ke…?)

Jangan salah kan rakyat bila pemimpin yang ada tak di sokong…Rakyat menilai dari kata2 dan perbuatan pemimpin itu sendiri…Tulah mengata dulang paku serpih mengata rakyat sendiri yang lebih…Sudah-sudahlah mengeluarkan pendapat yang menyalahkan rakyat….Tanpa rakyat awak tu siapa…?????

Wasalam


Comment by ajai62 on 2008-07-10 21:06:23
SalamMaaf ya Sultan Perlis…..bukan Sultan Kedah…

July 17, 2008

Syed Hamid Albar Nazri Aziz Anwar Musa Patail

Filed under: Republic of Malaysia — Tags: , , , , — Nun Ha Alliance @ 5:44 am

as far as we had watched heard published recorded,

nazri

made announcement of that cordoned / closure off parliament from demonstrator, and why

syed hamid albar

defending whose? info on anwar pkr’s demo on sunday? if anwar is so dangerous, why

Musa Hassan

don’t take action in real evidence submission? and why

Patail

wronged prosecuted anwar in 1998’s case and why

Khairy befriended Mukhriz?

when Tun M doesn’t like Khairy? aso des ka ?

Mukhriz san, avoid Khairy if you love your job ka na..

Formulae : Mukhriz + H2Onn + Tajol Rosli !!

rafidah sure rendevouz Khairy

July 11, 2008

Malaysia : Economy : Statistic Department : Case Study

Today, as many knows, as I wanted to have in my archive; today we will go to the department of Statistic.

This department is the main core department in running the government, as per say, it is a referral agency authorized and qualified TO BE ACCEPTED by the whole researchers. However, there are other departments or agencies outside there, privately owned such as KPMG or whatever, having details and you may get those details. This area of work needs a lot of mathematics. But, to non-aspired junior staff in those department they are only a database collector. So, getting a Private Investigator that is professional in this area, is not as similar in the case of marital or sodomy as in other political rendezvous. But, being Malaysian, as what we had experienced, many said ..SAYA BOLEH..itu ini, at the end you will engage them who are not qualified, and resulted in politickings and stupid paperworks arrive to your face. So, lets see what this official department can do. Here we go.

So, study in this, may lead you to the economic agenda. Then re-check with what the protocol had said. So, don’t simply cook up figures. Politician is only administrator to take care of countries interest parameter.

POLITICIAN IS NOT A GOVERNMENT !

PEOPLE IS THE GOVERNMENT. LEADER IS APPOINTED BY PEOPLE. SO, FIGHTING OVER ONE LEADER MEANS YOU FIGHTING OVER THE SUPPORTERS. GO TO THE CONSTITUENCY, PSYCHO-INFLUENCE THEM, TO CHANGE THE LEADER. WHISTLE BLOWING HAPPEN, IF IT BECOME A NATIONAL AGENDA. BUT, Do Your Math First. Otherwise, Wasting Time.

!@#$%^&^%$^&*(*&^%$$ sex drugs money corruptions bankrupt mindset poor math poor knowledge marital problem greed wrong circle of friends and finally murder sodomy and war. embarrassing.

LINK DIRECT TO THEM : Message From Chief Statistician of Malaysia

This is the Leader in that department. She said…extracted

Welcome and thank you for visiting the web site of the Department of Statistics, Malaysia.

The functions of the Department of Statistics Malaysia are to collect, interpret and disseminate statistics. In performing these functions, the Department faces many challenges in contributing towards the formation of an information society through the dissemination of information.

In popularising the concept of information or knowledge society, the Department has upgraded its information technology capacity to enable the provision of statistics to users, be it government, private or those outside the country. A knowledge society is a literate and knowledgeable society. Therefore, it is of paramount importance that the Department gauges its own environment with the expansion of the usage of information technology…read on..end.

Ko Yem Binjai

テクノラティで見るブログ

July 10, 2008

Malaysia : Tajol Rosli, Mukhriz, Hishamuddin : Code Pink :

Filed under: Ko Yem Binjai — Tags: , , , , , , , , , , — Nun Ha Alliance @ 2:48 am

Dalam dunia ni, ada pihak yang tak berpolitik, sebab, datuk nenek mereka pernah kena tipu dengan lanun. Mereka serik. Tetapi masih panas. Masih ada. mainnan dah jadi lain.

Tetapi, mereka tetap menyokong setiap kemajuan bangsa, kaum, adat, ugama, sehingga lah kepada sesiapa pun anak anak kecil yang berjalan di depan mata mereka..Mereka tolak politik sinis kotor busuk dan mereka tolak desas desus angin syurga. Maka Allah Tuhan dan Isa eleihisalam, yang di kongsi bersama oleh setiap anggota komuniti yang berbilang bangsa dan ajaran kepercayaan itu tadi, memelihara satu perkara iaitu – kudus.jernih.

Maka, satu hari nanti, mereka akan bersuara, mereka akan ter jelma, dengan ke ikhlasan di air muka mereka, maka, satan satan akan tunduk dan sujud di depan mereka, maka terserlah di benak pikiran si satan itu, satu KESADARAN, bahawa mereka telah terlambat..terlambat untuk menilai, mana yang baik, mana yang buruk..

Sesungguh nya, mereka yang kudus ini lah pelazim pemerintah yang asli. Bukan si lanun. Bukan si Pengkhianat.

So, jika nak paham baca laman ni, bukan satu lembar dah boleh paham semua, ada lima di Malaysia, Tibet dan Europe, bahasa Japan, Russia Tibet, Myanmar, Spain dan France. Bahasa mudah, bukan bahasa Protokol. Sebab, Emperor China dah kita jumpa di Shinto Shrine di Japan dan Australia. Tapi balik di sini, macam macam hal lah budak budak berlagak ego cakap kosong. Kita cuba bahasa direct rubbish on my face.

Laman ini dan selanjut nya akan di tujukan khusus untuk DS Tajol Rosli, Mukhriz dan Hishamudin OnnH’Onn.

Tapi ada syarat, jangan sampai air telaga kami yang dah 700  tahun purnama  tak kena simbah sinar mentari ni berkocak, jika berkocak lagi, memang lah nahas.

Si Anwar tu dah lama kami lupa kan. Rekod busuk, dah Jahanam.  Yang ngikut si Pak Nik. Jahanam PAS.

Si Najib, buat lah apa yang patut, tapi sebaik nya cari lah saya di belakang tiang dekat kaabah tu. Tak payah masuk kaabah macam Ustadz Haron Din. Sebab ada mesej ni, dari satu hamba, dia hanyalah seorang peminta sedekah di Mekah tu. Ingat kan ?

Tapi ingat Datuk Datuk. Walau pun kami promosi kan di sini, harap nya jangan lah ulang silap kali kedua. Ulang silap kali kedua arti nya bodoh. Kita tahu mana silap nya, tapi jika dibandingkan tak lah seteruk Chua Kesihatan tu. Atau Tian Chua. Atau Chua SAPP. Atau Chua Joo Meng. Juga untuk kenangan Tan Koon Swan family dan Tun HS Lee dan Tun Tan Siew Sin Family in London. Below we start with Dato Tajol Rosli.

Why Tajol Rosli should be the next UMNO President, Chairman BN and coming PM ?

Below is an extract from our article that had mentioned on these..cuba tanya A Total Blog, but here we go,

..Back to Tajol Rosli the story were as follows: oh. ini cerita 25 tahun lepas. Khairy masa tu 10 tahun je. hinguih. Here we go.

  1. What is a Leader? He asked. So I have to be careful because his late father was a prominent figure in the local group UMNO.

  2. Who is the next incumbent for Premiership? He asked. I said Najib but he had a different idea. So we talked about Najib. Deng Dong Deng Dong, finally I concluded that GOSH I must be careful with these politician, why are they like this?

  3. What do you think of Anwar? He asked. I said I don’t go for people on the street. He laughed.

  4. What do you think of Ghafar Baba? He asked. I said I don’t like his face.

  5. What about Mahathir? I said, he is a northern guy, but you also from the north. He laughed.

  6. What about Tengku Razaleigh? I said can we change this subject because I am more concern about you.

  7. I ASKED HIM, why not you become the next premier? and he said...bla bla blog bla bla blog

  8. He concluded later, that I must be able to score the goal before others do for you. SO I LEARNT.

Okay, selepas dari itu, beliau di naikkan ke MB Perak. Last sekali kami berjumpa beliau sewaktu di rumah kenduri nya anak Orang Besar Lapan Perak Dato’ Ahmad Rashidi di Ipoh, 12 tahun dulu. Kemudian pengembaraan kami bermula di agenda international.

Why are we coming back to focus on Malaysia here ?

Sebab kasian, NAJAT PENGKHIANAT BANGSA DAH KELUAR..so, our fight is on that. So, harap kan si Imam, Pendita, Sami, Kepala Adat dan peng percaya agama adalah ketulusan hidup ? Mohon sampaikan mesej ini. Selebih nya nak tahu hal kami, sila lah lawati A Total Blog. Mereka dah mula capture link kami. Link kami dah kena sealed dari setan yang kami jumpa dalam wordpress. Ada. Kami cakap yang benar. Tak reti nak mohong. Insyallah, Dengar khabar ada berita Parti Islam yang baru akan di tubuhkan nak lawan PAS yang kalut ni. Pak Nik tu, bagus. Budak budak dia yang sewel sikit. So, kita cakap tak ada skrip, direct to your face. Accept the fact. Matematik kena buat betul, dan akan kita tahu sejelas nya.

Apa tujuan kita di sini ialah, kerana banyak lagi cucu cucu mak enon mak joyah mak timah boleh jadi calon..dah lah..yang tua tua ni..dan yang muda muda macam Khairy, Tian Chua tu..jelak lah..setahun jagung, belum kena hek lagi dengan Baby Boomer Malaysia yang bangun kan Malaysia waktu zaman Mahathir tu..turap jalan raya guna tangan bukan ada mesin pun..banyak lagi parti akan muncul..Letih lah mainan budak budak ni..London busuk lah !!

So balik kita kepada 3 orang yang akan di promosi kan di sini. Oops, kami bukan di bayar oleh mereka. Tapi kenang budi bapak bapak mereka yang pandai. Anak pun jadi pandai. Semuga anak anak kita pun jadi pandai macam kita.

You pandai ke ?matematik okay tak ? home work dah siap ?

Ko Yem Binjai

テクノラティで見るブログ

London 1850pm.

updated below : Future DPM/PM Malaysia with Rudd.

Kevin Rudd, who has announced a number of joint programs with Malaysia,  visits a secondary school in Kuala Lumpur.

updated : H’Onn with Rudd 10.07.2008. Kuala Lumpur

Ko Yem Binjai

テクノラティで見るブログ

July 6, 2008

Chocolate Cake | Blogged

Rice Porridge, Putih, Files : You name it : The “Beneficiary”

.picture below is.anwar dan pak lah,perkongsian kuasa.bukti anwar snitcher, ada.hanya amerika boleh jawab.kesian sedara kami di kampung kena tipu. anwar, anwar.tak cukup ke.tak puas ke?apa lah nak jadi.bacalah yang di bawah ni, kalau tun mahathir cakap pendek2, soalan di bawah ni, cari jawapan pendek pendek juga.kesian betul lah.maaf lah.kami neutral.bukan orang sesiapun, tapi demi kesadaran anwar jadi macamni, maka kami akan bantu dari luar.apalah nak jadi.ini bukan hal minyak kan anwar?betul tak pak lah?sesiapa yang terlibat tu, harap kerjasama je lah, rugi duit rakyat nak melayan semak.susah sikit tak pa anwar.tidr atas lantai simin tu masih ramai.paham lah anwar.tak ke mana nya hidup ni.habis dah.habis dah.

WHY EZAM WAS USED : Ezam reports alleged abuse of power by MB’s office

  • WHERE WAS THE FILES HE CLAIMED EXIST (CASE PREVIOUS CASE MAHATHIR vs ANWAR )

  • WHY PAK LAH MEET AZIZAH WITHOUT ANY WITNESS, OTHER THAN IZZAH THE DAUGHTER. WHAT IS THE ARRANGEMENT.

  • WHY SYED HAMID ALBAR CALLED BACK FROM FOREIGN MINISTRY, AND

  • NOW BACK INTO HOME MINISTRY?

  • WHY SYED HAMID ALBAR ANNOUNCE IN KLUANG THAT ANWAR IS PROTECTED UNDER HIS MINISTRY RULES ONLY AFTER USA DEMANDS.

  • WHY KLUANG. WHAT IS KLUANG. WHERE IS KLUANG.

  • WHAT HAPPEN INSIDE THE TURKISH EMBASSY? WHO HAD VISITED ANWAR?

  • WHY ASSEMBLY RALLY CONTINUED, DESPITE WARNED OF ILLEGAL ASSEMBLY ?

  • WHY JUNTA MYANMAR VISIT SINGAPORE, WHO MEET HIM IN SINGAPORE ?

  • HOW COME, SUDDENLY THE SALARY PAYMENT BACK TO NORMAL, ONCE A MONTH PAYOUT?

  • WHY KU LI MUM ? WHY SINGAPORE MUM ? WHY SARAWAK MUM ?

  • WHY PAK LAH AGREED TO SPLIT PENANG UMNO DIVISION ?

  • wHY PAS PENANG SELL VOTES TO LIM GUAN ENG ?

  • WHY THE “SON IN LAW” SO LOUD ?

  • WHY PAK LAH STILL SMILE, DESPITE COOKING BOILING WEATHER IN MALAYSIA ?

  • IS THIS OIL BUSINESS ? OR BIGGER MONEY TO BUY OIL FOR BUSINESS ?

HOT CHAIR : FLIP FLOP : Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi : Former Semangat 46 Leader, together with Rais Yatim, Ku Li and few others.

Politic is about allowing a handphone used by other person, but registered under a different name. But sometimes, THAT text SMS sometimes HAD gone wild, that made a lot of speculation and separations. Latest technology in IT had failed to keep secrecy and privacy.

PAK LAH : Old friends are still intact, but never met again. Poor Mr.S.Samy Vellu, had lost in his battle.

Does Malaysia to be re-structure 360 degrees? Who stays, who leave willingly.

These episode, had brought the observer to another level of speculation, but true, not all poor are poor. They have a lot of educated children nowadays. But the messiness, had created, a smelly sodomy nation – a Malaysia.

over to you. -1.

Politic is when you are not Needed

Aizuddin Articles is great and hope it is a good recommendation of all, say

THE LEGENDARY NOTATION of the 21ST CENTURY

Conquering the Mountain aspired at ATotalBlog that concerns on the day-to day life undertakings and the spirit of a citizen who knew the people at reach. We recommend you to read him.

Life is full of lies, especially when we dreaming. Over to you.

+9

Indonesia D8 Summit | Blogged

Indonesia D8 Summit | Blogged Oil profits sharing basis Among Nations

We are attracted to a comment by an Indonesian delegation at G8 summit pertaining to the subject above. He recommended that the practice should be realized soonest. But there is no headlines on this subject at the official newspaper.

OIL LEADERS : should be aware about this issue, instead of letting the current situation trumoil plagued the human worldwide. Thus, craeted chaos.

WE SUPPORT THE PROPOSAL IMMEDIATE EFFECT : START REDUCE THE OIL TO USD 18 PER BARREL NOW, OR GETING THE ARAB KING AND IRAN OIL AND IRAQ OIL FREE OF CHARGE FOR 5 YEARS : ASIAN CAN PAY BACK WITH CHEAP PRODUCTS DISCOUNTED FROM CHINA TRADE. WHY NOT ?

CAUTION : IP RIGHTS : but please without that anwar and usa campaign over this matter, exclusive credit of proposal to the that delegate from Indonesia. we do not want him to menagguk air keroh or stealing other people’s idea. no more.

+4. OVER TO YOU.

Malaysia : Leadership : Way Forward : Analysis : Case Study

In reply to : Asia Times : Mr. Anil Netto : More Cracks in Abdullah’s crumbling Facade

The most recent outraged USA Tom Casey’s directive to Malaysia in their support on Anwar, had made Malaysian realized over the

Coalition Government and Opposition : The Conspiracy. The theory for the future political garden in Malaysia is like this.

We estimate that The Prime Minister Abdul Ahmad Badawi, who had failed in his economic reforms and mistakenly allowing Anwar’s influence for political comeback; Abdullah is estimated to resign soon, perhaps in a few weeks time, before the UMNO General Assembly scheduled at the end of the year. This followed by his old ministers and his loyalist, such as Khairy Jamaluddin, Nazri, Rais and Abang Pandikar, Tengku Razaleigh and Mahyuddin Yassin and Ghani Othman, before or during the General Assembly. A  new administration to run the Parliament that beholds the country laws and constitution will be established. We estimated that Mukhriz and his loyalist will pack together with Hishamuddin to maintain the situation in UMNO, while Najib’s issues is still at uncertainty.

Meanwhile, the opposition party coalition ADVISER is estimated to be rejected from the coalition, or by certain independent bodies NGO, or by few political leaders who had lost their seats during the recent election. While the Islamic PAS party will withdraw from the opposition coalition and leaving behind other opposition parties, and individually they will survive in the Parliament. How will this happen?

We suspect that the PAS will be joining force in tackling the issue with the running parties that is the Barisan Nasional; in fear of trust to another new Islamic Party to be formed.

Unfortunately, the UMNO will split and there will be another Islamic Party to be formed.

While the newly re-kindled Socialist Party will emerge and gaining interest in the public.

We suspect that there will be more new political parties to be established, denying the present corruptions plague and traitors in the country administration, not only in the BN itself.

Thus we hope for the best to Malaysian. Thus answer Mr Aniel’s views on the Anwar’s chances, which however already had been deleted from the eyes of several local politician, security and the poor citizens perspective.

Comment by : KYB +9

Blog at WordPress.com.